Spring naar content
Werken bij

‘Win-Win in de Forensische Zorg’

21 oktober 2021

Klinisch psycholoog bij Tactus

Angelique Nieuwenhuis

Klinisch psycholoog en duaal partner Angelique Nieuwenhuis is werkzaam bij JusTact, de ambulante forensische verslavingszorg. ‘Oorspronkelijk kom ik uit de psychiatrie waarbij ik mensen behandelde met ernstige persoonlijkheidsstoornissen en trauma.’

‘Waarom ik de overstap naar de verslavingszorg heb gemaakt? In mijn vorige functie zag ik dat veel van mijn cliënten als co morbiditeit verslaving hadden. Vaak als vorm van “zelfmedicatie” om allerlei gevoelens weg te houden. Ik wilde ook weleens vanuit de andere kant werken, en de verslaving als startpunt nemen. Door een verslaving raak je veel kwijt, vooral jezelf.

Het forensische stuk sprak mij aan omdat er vanuit verslaving ook vaak delicten worden gepleegd. Als een behandeling van een client hier goed lukt help je twee groepen tegelijkertijd: de client én de maatschappij, want die wordt daarmee weer een stuk veiliger. Een dubbele winst dus!

Als klinisch psycholoog is het belangrijk dat je complexe problematiek kan behandelen en overstijgend kan denken. Dat jij de eerste tegenwind opvangt en koers houdt, dat vinden onze behandelteams erg fijn. Verder is het verbindend werken als hulpverleners onderling een belangrijk aandachtspunt, omdat onze cliënten via hun behandelroute in het forensisch zorgpad vaak met meerdere teams in aanraking komen. Persoonlijkheidsproblematiek binnen de forensische zorg kan ook gepaard gaan met het tegen elkaar uitspelen van onze medewerkers. Dat brengt dus extra uitdaging met zich mee.

Tactus is een genereuze werkgever. Ik mag op veel dingen mijn stempel drukken en heb veel vrijheid. Ook de samenwerking met de teams is fijn. Collega’s zijn enthousiast over hun werk en laagdrempelig om te benaderen. Werken bij Tactus is dus werken in een hele fijne sfeer!’

Interesse?

Trekt de forensische zorg jou ook en ben jij klinisch psycholoog bel of app dan met onze corporate recruiter Nadine Ossel.

0651884463

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…
Het Detox@Home-project onderzoekt hoe technologie kan worden ingezet om lichamelijke ontwenning in de thuisomgeving toegankelijker, effectiever en minder arbeidsintensief te maken. Promovendus Huub Lievestro (UT) ontwikkelt een prototype waarmee mensen veilig thuis kunnen detoxen. Tactus doet mee aan dit onderzoek….