Spring naar content
Werken bij

‘Werken in de flexpool Wonen’

Karin Dollenkamp met cliënt

Omnizorg Apeldoorn

Werken in de flexpool geeft veel vrijheid en is ontzettend afwisselend. Maandelijks krijg je een rooster met alle openstaande diensten voor de maand erop. Hierop kan ingeschreven worden voor de uren van je arbeidscontract, deze variëren tussen de 8 en 32 uur, net wat jij wilt! De diensten zijn voor onze locaties in Apeldoorn, Deventer, Warnsveld en Zwolle. 

Een van de locaties is Omnizorg in Apeldoorn. Hier wordt hulp geboden aan mensen met een verslavings- of psychiatrische problematiek die dak- of thuisloos zijn geraakt en/of een combinatie aan problemen hebben.  

Als flexwerker ga je hier aan de slag als begeleider bij het begeleid wonen; je ondersteunt cliënten tijdens de dagelijkse werkzaamheden, zoals tijdens de maaltijden. Het is hiervoor belangrijk dat je goed met groepsdynamiek om kan gaan. De leeftijd van de bewoners is tussen de 24 en 70 jaar en gezien ieders persoonlijke problematiek maakt het dat je soms tijdig in moet springen om de sfeer goed te houden.  

Daarnaast heb je een stimulerende en activerende rol; bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de eigen woning, het deelnemen aan dagbesteding en als het nodig is bij het zoeken van contact met instanties. Wanneer er ruimte voor is vinden bewoners het ook leuk als je mee gaat boodschappen doen of een kopje koffie met ze drinkt.  

Op deze locatie kun je ook ingezet worden op de opvangafdeling. Collega Karin Dollenkamp werkt hier geregeld samen met collega’s uit de flexpool: “Werken op de opvangafdeling is ontzettend afwisselend, werkelijk geen dag is hetzelfde! Mensen komen hier binnen, omdat ze dakloos zijn geworden om wat voor reden dan ook. De doelgroep is heel breed. Van stropdasdaklozen, mensen die gewoon een baan, maar geen psychische- of verslavingsproblemen hebben tot mensen die geen baan en wel deze problemen ondervinden. Iedereen met een binding met Apeldoorn helpen wij. Bij de receptie ben je het eerste aanspreekpunt en in het ‘Grand Café’ helpen we bij de broodmaaltijd / warme maaltijden. De bedoeling is dat we contact leggen met de cliënten en achterhalen of ze een hulpvraag hebben waarmee we ze verder kunnen helpen. Omdat de doelgroep zo verschillend is moet je soms behoorlijk creatief zijn in je aanpak, een persoon met psychiatrische problemen laat bijvoorbeeld heel moeilijk wat los. Daarnaast zijn de vragen zeer uiteenlopend, wat het heel afwisselend maakt. En heb je zelf vragen over een cliënt of een hulpvraag dan staan er altijd collega’s klaar. De lijnen zijn hier kort en collega’s makkelijk benaderbaar, zodat je snel kunt schakelen.”

Wil je meer weten over het werken in de flexpool? Lees dan snel verder: Kom werken in de flexpool! | Tactus Verslavingszorg 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…
Het Detox@Home-project onderzoekt hoe technologie kan worden ingezet om lichamelijke ontwenning in de thuisomgeving toegankelijker, effectiever en minder arbeidsintensief te maken. Promovendus Huub Lievestro (UT) ontwikkelt een prototype waarmee mensen veilig thuis kunnen detoxen. Tactus doet mee aan dit onderzoek….