Spring naar content
Werken bij

Puzzelen op het werk

12 mei 2022
Rianne Heiligers

Roosterconsulent bij Tactus

Je moet van puzzelen houden, want volgens Rianne Heiligers, roosterconsulent, zit voor haar de uitdaging in het zo optimaal mogelijk maken van een rooster voor medewerkers en locaties; en dat is soms flink puzzelen! Perfect voor iedereen zal een rooster nooit zijn, maar we zoeken wel altijd naar de beste opties.

Sinds eind 2019 werkt Rianne samen met collega’s Petra en Marco op het roosterbureau. ‘We maken de roosters voor een aantal klinieken en begeleiden collega’s in het zelfroosteren; voor heel Tactus zijn wij het aanspreekpunt en de vraagbaak wat betreft de roosteradministratie. We ondersteunen managers en ook medewerkers bij specifieke vragen over het rooster, knelpunten en vragen over bijvoorbeeld de urenstanden/eindafrekeningen. Afgelopen tijd bezorgde de correspondentie over de wettelijke vakantie-uren ons bijvoorbeeld veel werk. Het ene telefoontje/mailtje na het andere volgde zich snel op met allerlei vragen: Hoeveel wettelijke uren moet ik nog opmaken? Waar staat mijn verlofkaart eigenlijk? Ik heb nog wat vakanties in 2021 niet geregistreerd, kan dit nog? Voordeel is wel dat collega’s het belang van ons roosterprogramma nu weten en voor ons was het een mooi leermoment voor wat volgend jaar anders/beter kan.

Voor nieuwe medewerkers verzorgen wij trainingen, al is dat door corona helaas een lange tijd niet doorgegaan. Dit hopen we snel weer op te kunnen pakken. Ook organiseren wij trainingen voor onze collega-consulenten op de locaties; herhalingstrainingen maar ook voor verdere doorontwikkeling.

Sinds ruim een jaar heb ik ook samen met Petra het functioneel beheer van InPlanning opgepakt. Hierbij kun je denken aan het updaten van het roosterprogramma, contact met Intus over functionele en technische wensen en wijzigingen. Ervoor zorgen dat het programma blijft lopen en dat de informatie die in het roosterprogramma nodig is ook vanuit het portaal in InPlanning terechtkomt. Hierbij hebben we ook veel contact met de applicatiebeheerder van AFAS, voor het stukje van de koppeling tussen AFAS en InPlanning. Toen ik net begon aan het functioneel beheer was dit erg zoeken. Ik moest echt eerst uitzoeken hoe het programma op de achtergrond werkte en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Het is ook echt een uitdaging om zo goed mogelijk gebruik te maken van het programma en ook steeds weer te bedenken wat goede, nieuwe ontwikkelingen voor Tactus zouden kunnen zijn.’

En als dat nog niet afwisselend genoeg is zijn ze bij het roosterbureau ook het aanspreekpunt voor de flexpool van de klinieken. ‘Wij voeren de eerste gesprekken met betrekking tot werving en selectie en zijn hierin het aanspreekpunt voor de managers en medewerkers van de flexpool. Die gesprekken zijn erg leuk om te doen. Nieuwe enthousiaste medewerkers te zien, die zin hebben om binnen de klinieken te gaan werken. Ook al ken ik het werken binnen de klinieken niet zelf, door het voeren van verschillende gesprekken hebben wij inmiddels wel een beeld van wie past binnen de kliniek. Om dan vervolgens deze medewerkers ook weer te zien doorstromen naar een vaste kliniek dat is natuurlijk top om te zien!’

Er komt dus heel veel kijken bij de functie als roosterconsulent. Met z’n drieën zijn ze ontzettend druk maar ook blij met deze uitdagende en afwisselende baan!

Interesse?

Lijkt het je ook leuk om bij Tactus aan de slag te gaan? Bekijk dan snel onze vacatures>>

Als jouw reactie een URL bevat moet deze beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De URL moet beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
Begin deze maand was het vier jaar geleden dat ik naar de kliniek ging voor een detox en een lange opname. Het ging erg slecht; de eerste week zat ik in een rolstoel.
  • Tactus in Beeld
Een verslavingsprobleem raakt niet alleen de cliënt, maar ook diens omgeving. Onlangs hebben we de training CRAFT aan ons aanbod voor naasten toegevoegd: door deze training leren naasten beter omgaan met de verslaving in hun omgeving.
  • Hoe denkt Tactus over…?
Mogelijk worden reclames voor online gokken per 1 januari 2023 verboden. Tactus is vanaf het begin van de invoering van het online gokken voor een verbod op gokreclames.