Spring naar content
Werken bij

‘De opleiding daagt je uit anders te denken en kijken, heel verfrissend!’

Amber Mulder

De opleiding tot verpleegkundig specialist

Als Amber na haar studie HBO-V tijdens vrijwilligerswerk in Cambodja een vacature van Tactus onder ogen komt, twijfelt ze geen moment. Ze is op zoek naar een baan die haar veel uitdaging biedt en omdat ze weinig van de verslavingszorg weet lijkt het haar extra interessant. Dat het om een senior functie gaat houdt haar niet tegen, er staat immers geen andere vacature open. Vanuit Cambodja komt ze er tijdens een telefoongesprek achter dat de functie toch echt wat te hoog gegrepen is, maar blijken ze wel een andere plek voor haar te hebben. Die 90 euro belkosten was het dus uiteindelijk meer dan waard!

Amber: “Ik ging aan de slag in een kliniek en had het er erg naar mijn zin. Omdat ik al snel merkte dat ik me graag verder wilde ontwikkelen zat ik na 1,5 jaar al om de tafel met onze interne VS-opleiders. Tijdens dat gesprek kreeg ik te horen dat ik te weinig werkervaring had en ook nog een professionele en persoonlijke ontwikkeling door moest maken om voldoende basis te hebben voor de opleiding. Dus ik wist goed waar ik mee aan de slag kon. Ik koos voor ambulant werk met grotere verantwoordelijkheden. De wens om de opleiding te gaan volgen had ik een beetje naast me neergelegd. Maar op een gegeven moment begonnen collega’s me aan te sporen toch voor de opleiding te gaan. Dus ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg weer een gesprek aan bij onze opleiders in de hoop dat ik nu voldoende werkervaring voor de opleiding zou hebben. Wel had ik in mijn achterhoofd nog wat twijfels of dit wel het juiste moment was om te gaan studeren, want ik was ondertussen moeder geworden.

Na dit gesprek waren al mijn twijfels verdwenen en kreeg ik een GO en ik moet zeggen dat ik nog geen dag spijt heb gehad, zelfs niet op de meest stressvolle dagen. Ik volg de 2-jarige opleiding en vind het ontzettend interessant. Je wordt uitgedaagd om op een nieuwe manier te kijken en te denken, heel verfrissend! De opleiding en ervaring die ik op doe geeft mij nieuwe energie, werk/privé is ook goed in balans. Natuurlijk moet ik ‘s avonds of in het weekend als de kleine op bed ligt weleens aan het werk voor de opleiding, maar ik houd genoeg tijd over voor mezelf en ontspanning met mijn gezin.

De begeleiding is heel goed geregeld. Als je op een locatie werkt waar geen opleider is dan krijg je een werkbegeleider (verpleegkundig specialist) toegewezen. Met haar overleg ik elke week. We bespreken de casussen die me bezighouden en hoe het met mijn eigen ontwikkeling en de opleiding gaat. Ik voel me heel veilig om te leren en krijg op een fijne manier feedback. Ook stellen ze geregeld pittige casussen voor, zodat ik echt veel leer tijdens mijn opleiding. Ik vind het heel prettig te weten dat ik geen plafond heb en dat Tactus mij die ruimte biedt. Het duurt nog even, maar het vooruitzicht dat ik straks de regie kan voeren en mee mag denken en bepalen over de kwaliteit van zorg die we leveren daar kijk ik heel erg naar uit!”

Interesse?

Heb jij de ambitie om je als HBO-verpleegkundige verder te ontwikkelen en lijkt het je een uitdaging om in de toekomst aan de slag te gaan in de rol van regiebehandelaar en innovator? Lees dan snel verder >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Tactus in Beeld
Tactus biedt therapie in allerlei soorten en maten en één van die therapievormen is groepstherapie. Wat houdt dat eigenlijk in en wat is het voordeel voor cliënten?
  • Tactus in Beeld
Tijdens de heropening van onze locatie aan de Polstraat in Deventer zorgde Rick Kamphuis met zijn foodtruck voor de feestelijke hapjes. Zelf was Rick ooit cliënt bij Tactus, later was hij als ervaringsdeskundige jarenlang collega.
  • Tactus in Beeld
Door Tactus, FEA (Federatie Eerstelijnszorg Almelo) en Menzis is enkele jaren geleden een project gestart naar vroegsignalering en -behandeling van verslaving in de huisartsenpraktijk in de regio Almelo.