Spring naar content

Talk ’n Joy

Jaarlijks organiseert Tactus, met behulp van financiering van de Stichting Vrienden van Tactus, de Talk ’n Joy week. Het is een bijzondere week, waar niet alleen tijd is voor leuke activiteiten, maar ook om met leeftijdsgenoten te delen hoe het is om kind te zijn van een ouder die een verslavingsprobleem heeft (gehad). Kinderen kunnen met elkaar en hulpverleners van Tactus praten over wat hen bezighoudt.

Praten over het leven thuis

In de zogeheten ‘talkblokken’ die elke dag plaatsvinden gedurende de week kunnen de kinderen met elkaar praten over hun situatie thuis. “Dat gaat niet perse altijd over wat je problemen zijn, maar bijvoorbeeld ook over wat je eigen kwaliteiten zijn, wat je helpt in zo’n situatie en hoe je ermee omgaat”, legt preventiewerker Linda van den Berg uit. “Elk blok heeft weer een ander thema: het gaat bijvoorbeeld over middelenkennis, over wat voor tips ze elkaar willen geven of er komt een ervaringsdeskundige vertellen.”

Bij ervaringsdeskundige Merel Géron maakten de talkblokken indruk, vertelt ze: “Sommige kinderen zijn al heel volwassen in hun gedrag en er waren verhalen bij waar ik nog steeds aan terugdenk. Veel verhalen waren natuurlijk best heftig, dus ik vond het heel knap dat het zo goed konden vertellen. Je merkt echt dat er in zo’n week een stevige basis wordt gelegd voor hoe open de kinderen zijn.”

Leuke activiteiten

Het praten wordt afgewisseld met leuke activiteiten. Vaak in de ochtend een talkblok, ’s middags lekker op pad. Die leuke activiteiten zijn er altijd in overvloed dankzij sponsoren. Denk aan wandelingen in een natuurgebied of een bioscoopbezoek.

De eerst volgende week is op:

  • KOV
Locatie: Ommen
Tactus organiseert deze zomer van 20 tot en met 26 juli 2024 een Talk ’n Joy week speciaal voor jongens en meiden van 8 tot 18 jaar waarvan de vader en/of moeder een verslavingsprobleem heeft (gehad). Het is voor iedereen…

Meer over de Talk ’n Joy week

Soms roept een foto een gevoel op. Dat is bij deze foto zeker het geval. Om hetzelfde gevoel op te…
Eerder deze maand konden kinderen van Talk ’n Joy (kinderen van ouders die een verslaving hebben of gehad hebben) dankzij…
Jongerenpagina – De Talk ’n Joy dagen en week zijn speciaal voor jongeren waarvan de vader en/of moeder een verslavingsprobleem heeft (gehad). Tijdens deze dagen worden er veel leuke dingen gedaan en kun je praten over wat jou bezighoudt.

Lees meer