U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Kosten & vergoedingen

Kosten & vergoedingen

Kosten en vergoedingen
De behandeling binnen Tactus valt onder de basisverzekering. Op uw basisverzekering is het verplicht eigen risico van toepassing. Om verrassingen te voorkomen kunt u uw zorgverzekeraar vragen wat u vergoed krijgt en wat u zelf moet betalen. 

Het verplichte eigen risico in 2018 is € 385,-. Dat wil zeggen dat u de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf moet betalen, de overige zorgkosten worden door de zorgverzekeraar betaald. Het eigen risico geldt voor alle zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Daarnaast is het ook mogelijk om bij uw zorgverzekeraar voor een hoger eigen risico te kiezen, het aanvullende eigen risico.

Verwijzing huisarts
Voor de vergoeding van de kosten van uw behandeling bij Tactus heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Neem hierover contact op met uw huisarts.

Jonger dan 18 jaar
De kosten van de behandeling van jongeren onder de 18 jaar worden vergoed door de gemeente. Neem hierover contact op met de gemeente waar u woont.

Wonen
De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de zorg op het gebied van opvang en wonen. Hoeveel u zelf moet betalen hangt onder meer van welke hulp en begeleiding u krijgt en de hoogte van uw inkomen. Minderjarigen betalen deze eigen bijdrage niet.

Wilt u meer informatie over de eigen bijdrage? Neem dan contact op met uw gemeente. 

No show beleid Tactus
Voor afspraken die niet, of niet op tijd, door u worden afgezegd, kunnen kosten in rekening worden gebracht. Dit kan gevolgen hebben voor uw eigen risico.

Leveringsvoorwaarden GGZ
De verplichtingen en verwachtingen van Tactus en de cliënt staan beschreven in de algemene leveringsvoorwaarden. Hier vindt u de leveringsvoorwaarden.