Spring naar content

Voor verwijzers

Crisis-aanmelding

Ben je een verwijzer en heb je een patiënt of cliënt waarbij een reguliere verwijzing voor behandeling niet volstaat, maar met spoed verslavingszorg nodig is? Aanmelden kan binnen kantoortijden bij Tactus gedaan worden. Buiten kantoortijden kan een (externe) GGZ-crisisdienst ingeschakeld worden.

Wie mag een crisis-aanmelding doen?

Alleen bepaalde verwijzers mogen een crisis-aanmelding doen en na kantoortijden de externe crisisdiensten inschakelen. Dit zijn onder andere:

 • Huisartsen
 • Artsen algemeen ziekenhuis, artsen SEH en artsen-assistenten
 • Politieartsen
 • Hulpverleners van de overige crisisdiensten in geval van verslavingsproblematiek
 • (Eigen) behandelaren
 • Vrijgevestigde psychologen, psychiaters en psychotherapeuten
 • Medewerkers van de GGD
 • Politieambtenaren

Verwijzen binnen kantoortijden

Voor regio’s Twente en Stedendriehoek

Is er bij je patiënt of cliënt sprake van een crisissituatie waarbij verslavingszorg geïndiceerd is, dan kun je contact opnemen via het algemene nummer van Tactus (088 382 28 87). Wij zullen je dan gelijk doorverwijzen naar de desbetreffende locatie, afhankelijk van waar je patiënt of cliënt woont.

Andere regio’s

Tactus neemt alleen crisis-aanmeldingen aan van in de regio’s Twente en Stedendriehoek. Voor crisis-aanmeldingen van patiënten of cliënten die woonachtig zijn of verblijven in een andere regio kun je aanmelden bij de verslavingszorgaanbieder of GGZ-crisisdienst in desbetreffende regio.

Verwijzen buiten kantooruren

In regio Twente

Verwijzers in regio Twente kunnen na kantoortijden contact opnemen met de crisisdienst van Mediant of de crisisdienst van Dimence, afhankelijk van waar de patiënt of cliënt woonachtig is.

Enschede en Hengelo zijn onderdeel van Mediant’s werkgebied. In Twente valt Almelo onder Dimence.

In regio Stedendriehoek

Verwijzers in de regio Stedendriehoek kunnen na kantoortijden contact opnemen met de crisisdienst van Dimence of de crisisdienst van GGNet (088 933 4400), afhankelijk van waar de patiënt of cliënt woonachtig is.

Andere regio’s

Tactus neemt alleen crisis-aanmeldingen aan van in de regio’s Twente en Stedendriehoek. Voor crisis-aanmeldingen van patiënten of cliënten die woonachtig zijn of verblijven in een andere regio kun je aanmelden bij de verslavingszorgaanbieder of GGZ-crisisdienst in desbetreffende regio.

Geen verwijzer?

Ben je geen verwijzer? Neem dan contact op met een huisarts. Indien nodig zal de huisarts contact opnemen met Tactus. Buiten kantoortijden, kun je contact op nemen met de dichtstbijzijnde Huisartsenpost (HAP).

Magazine: Tactus in Beeld

 • Ontvang vier keer per jaar ons online magazine.
 • Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Tactus.
 • Lees verhalen, interviews en tips.
 • Mis niets van het onderzoek van Tactus.
Tactus biedt hulp en advies aan huisartsen, maatschappelijk werkers en hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg. Ook aan mensen die werken bij het justitiële apparaat of wie anderszins betrokken zijn bij de hulpverlening aan mensen met verslavingsproblemen.

Lees meer