Spring naar content
Training

SumID-Q

De SumID-Q is ontwikkeld om het gebruik van alcohol en drugs door cliënten met een lichte verstandelijke beperking in een vroeg stadium en op een prettige wijze bespreekbaar te maken. In deze training leren de cursisten de SumID-Q af te nemen bij hun cliënten.

Het instrument is aangepast aan de mogelijkheden en beperkingen van de LVB-doelgroep en kan worden gebruikt door getrainde medewerkers. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van afbeeldingen en pictogrammen. Daarnaast heeft het een rustige opbouw van neutrale naar meer beladen vragen. Cliënten kunnen daardoor ervaren dat ze open en eerlijk over gebruik kunnen praten.

Doelgroep

Professionals in die in hun werk in contact komen met mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Denk aan professionals in de LVB-zorg, de verslavingszorg, de psychiatrie, de jeugdzorg, de reclassering, of bij MEE, SGLVG-instellingen, en voogdij-instellingen.

Doel

In deze training leer je de SumID-Q af te nemen bij jouw cliënten met een LVB.

Details

Aantal deelnemers: maximaal 12 deelnemers
Duur: 2-dagdelen 
Prijs: in overleg  

SumID-Q pakket

Het Centrum Verslaving & LVB biedt een SumID-Q pakket aan. Deze bevat een uitgebreide handleiding met niet alleen een exacte beschrijving van het diagnostisch proces, maar ook uitgebreide achtergrondinformatie over hoe een gesprek aan te gaan. 

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.