Barcode
Speciaal voor barmedewerkers, toiletjuffrouwen, portiers, horeca-ondernemers bieden we een training aan waarin je leert over de werking van alcohol, de wettelijke voorschriften van het schenken van alcohol en hoe je hiermee om kan gaan.
Doelgroep
Barmedewerkers, toiletjuffrouwen, portiers, horeca-ondernemers.
Doel
Na de training:
- heb je kennis over de wettelijke voorschriften met betrekking tot het schenken van alcohol
- heb je kennis over de werking van alcohol, in het bijzonder bij jongeren
- heb je kennis over de werking van verschillende soorten andere middelen
- heb je zicht op het eigen bedrijfsbeleid ten aanzien van alcohol en omgaan met andere middelen
- heb je op hun eigen verantwoordelijkheid als professioneel horecamedewerker
- heb je meer kennis over wat dealen is en hoe hier mee om te gaan
Details
Aantal deelnemers: maximaal 20
Duur: 3 uur
Prijs: in overleg
Programma
- Kennismaking en inleiding
- Beroepshouding en wetgeving
- Bedrijfsbeleid, de verschillende rollen van de horecamedewerker
- Veilig uitgaan
Keuzeblokken (2 van de 4 te kiezen)
- Drugs
Gezondheidsrisico’s, signaleren druggebruik, bedrijfsbeleid t.a.v. drugs, hoe te handelen bij gebruik. - Overmatig alcoholgebruik
Risico’s overmatig alcoholgebruik, kennen van het belang van verantwoord schenken, signaleren overmatig alcoholgebruik, is er een strategie om aankoopgedrag gasten te beïnvloeden? - Alcohol en minderjarigen
Extra risico’s voor minderjarigen, belang van verantwoord schenken aan jongeren, is er een strategie om aankoopgedrag van jongeren te beïnvloeden? - Dealen
Op de hoogte zijn van de situatie, huisregels, afspraken rond dealen in het bedrijf, signalen kunnen noemen die mogelijk kunnen duiden op dealen, hoe handel je dan?