Spring naar content

Mijn Tactus

Jouw dossier en Minddistrict

Een belangrijk recht van cliënten – en van groot belang – is het recht op informatie. Binnenkort kun je een deel van jouw dossier online inzien via Minddistrict. Op deze pagina vind je alle nodige informatie.

Wat is Minddistrict?

Minddistrict is een veilig e-health-platform dat wij gebruiken om te werken aan herstel of persoonlijke ontwikkeling. Voor sommigen van jullie is de behandeling 100%-online en voor de meesten geldt dat we Minddistrict gebruiken ter ondersteuning. Bijvoorbeeld voor het invullen van lijsten of voor het stellen van vragen. Ook kan je in Minddistrict (een deel) van je dossier inzien.

Waarom gebruiken we Minddistrict?

  • Je kunt zo zelf bepalen waar en wanneer je aan uw persoonlijke ontwikkeling werkt.
  • Mindistrict is gebruiksvriendelijk.
  • Je kunt tussen afspraken door contact met je hulpverlener hebben.
  • Minddistrict biedt handvatten om te helpen bij moeilijke momenten.
  • Alle informatie en oefeningen kun je later weer teruglezen.

Wat is een cliëntportaal?

We werken er naar toe dat je online inzage krijgt in de cliëntdossier. Dit doen we in het cliëntportaal van Minddistrict. Hier kun je jouw eigen dossier gegevens, die wij van jou hebben verzameld, zelf inzien. Nu zijn dat alleen nog basis persoonsgegevens, in de toekomst bereiden we dit verder uit.

Let op! Omdat jouw gegevens extra goed beschermd moeten worden, zit er op jouw account een 2-staps-authenticatie*. Als je op de website inlogt krijg je ook nog een code via je mobiel die je moet invoeren. Iets meer gedoe, maar wel lekker veilig! 

Eenmaal ingelogd in Minddistrict kun je naar jouw dossiergegevens door rechtsboven op de homepage te klikken. Of via de knop ‘Profiel’ rechtsboven en daarna op ‘Jouw dossier’.

* Wat is Twee-staps-authenticatie (TSA)?

Om op een veilige manier persoonlijke dossierinformatie te delen via een cliëntportaal wordt twee-staps-authenticatie (TSA) ingeschakeld voor Minddistrict. TSA biedt een extra beveiligingslaag om de persoonlijke gegevens van cliënten online te beschermen. Stap 1 van de authenticatie is inloggen met gebruikersnaam en je wachtwoord. Stap 2 is het invullen van een code die je ontvangt op je telefoon of via een authenticatie app.

https://www.youtube.com/watch?v=x64WUMv-29Y

> Lees meer over hoe je kunt inloggen met 2-staps-autenticatie

Waarom hebben we TSA nodig?

In Minddistrict ligt allerlei gevoelige informatie opgeslagen. Je persoonsgegevens, maar ook informatie over de zorg die je krijgt. Het is eenvoudiger dan je denkt om je wachtwoord te stelen.

Elk van deze normale acties kan ervoor zorgen dat je wachtwoord wordt gestolen:

  • Hetzelfde wachtwoord op meerdere sites gebruiken.
  • Software downloaden op internet.
  • Klikken op links in e-mailberichten.

Dankzij TSA in twee stappen kunt je ongewenste personen buitensluiten, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

Gerelateerd

Als cliënt heb je recht op informatie. Je kunt daarom een deel van jouw dossier online inzien via Minddistrict. Op deze pagina vind je als cliënt alle nodige informatie over Minddistrict en een behandeling bij Tactus.
Een belangrijk recht van cliënten – en van groot belang – is het recht op informatie. Iedere cliënt heeft recht op deskundige informatie over diens verslaving en behandeling of begeleiding.
Privacy staat bij Tactus hoog in het vaandel. Tactus houdt zich aan de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Wet op de geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO) en andere wetten en regelgeving met betrekking tot privacy en informatieveiligheid.
cliënten beoordelen ons met een:
8.2