Spring naar content

Enschede, Locatie Hengelosestraat 40

Hengelosestraat 40
7514 AH Enschede

Beschermd wonen

Algemene informatie

Een verslaving kan diep doordringen in iemands dagelijks leven. Gevolg is soms dat het zelfstandig wonen niet meer goed lukt; dat men geen vaste woonplek meer heeft en op straat leeft. Wanneer begeleid hulp aan huis niet mogelijk is, kunnen mensen beschermd wonen.

Op de locatie Woonvilla van Heek wordt beschermd wonen geboden aan mensen met een langdurige verslaving en waarbij middelengebruik is toegestaan. In deze beschermde woonvorm woon je in een kamer van Tactus en is 24 uur per dag toezicht en begeleiding aanwezig.  Er wordt gezorgd voor een stabiele omgeving, dagelijkse regelmaat en een zinvolle dagbesteding; er wordt gewerkt vanuit de mogelijkheden van de bewoner.

De locatie biedt beschermd wonen voor maximaal 22 bewoners. Zie ook Binnenkijken in deze grote grijze villa aan de Hengelosestraat: ‘Het plafond was paars, de wanden blauw’ | Enschede | tubantia.nl.

Bereikbaarheid

De locatie is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Trein- en busstation Enschede bevinden zich op loopafstand van deze locatie.