Spring naar content

Deventer, Locatie Emdenstraat

Emdenstraat 9c
7418 BR Deventer

Werk en dagbesteding Tactory

Algemene informatie

Op deze Tactory locatie kunnen cliënten onder begeleiding van de werkmeesters zichzelf ontwikkelen tot fietsenmaker. Fiets kapot? Breng ‘m langs en hij wordt gemaakt. Op zoek naar een andere fiets? Ze hebben altijd wat staan.

Aanbod

Alle fijne kneepjes van het fietsenmaken worden cliënten bijgebracht. Op drukke dagen zijn er zo’n 25 clienten werkzaam op deze bruisende locatie.

Verschillende gemeenten, waaronder Zutphen, Borne, Raalte en Olst-Wijhe, leveren fietsen aan. Veelal stationsfietsen die opgeknapt kunnen worden of ze worden vakkundig gedemonteerd, onderdelen worden waar het kan weer hergebruikt of worden verantwoord afgevoerd. Ook zetten ze voor een fietsenwinkel in Deventer nieuwe fietsen in elkaar. Daarnaast kunnen ze ook nieuwe fietsen klantgericht maken bijvoorbeeld in Tactus oranje of een andere wenskleur, met desgewenste specificaties.

In de keuken wordt voor tussen de middag een warme maaltijd bereid voor alle cliënten die er werken, ook worden er bestellingen voor lunches klaargemaakt.

Er wordt ook geklust. We nemen cliënten mee op karwei, bijvoorbeeld voor een verhuisklus voor Tactus of het inrichten van nieuwe locaties. Daarnaast wordt er ook tuinonderhoud uitgevoerd.

Sfeerimpressie

Bereikbaarheid

Er zijn voor bezoekers een aantal parkeerplaatsen beschikbaar op het terrein.

Het is ongeveer 12 minuten lopen van de dichtstbijzijnde bushalte naar het werkterrein.