Spring naar content
Onderzoek

Stoppen-met-roken-app ‘Stopmaatje’

Een app die je helpt tijdens de stressvolle periode van het stoppen of minderen met roken? Dat kan met de app Stopmaatje.

Stoppen of minderen met roken met hulp van Stopmaatje? De gebruiker beantwoordt een aantal vragen en legt doelen vast in de app. Op basis van deze persoonlijke gegevens wordt de app zo optimaal mogelijk ingericht. Tijdens het stoppen of minderen met roken krijgt de gebruiker tips en er kan gechat worden met mensen die ook proberen te stoppen. Daarnaast is er een noodknop, die de gebruiker bij urgente situaties direct in contact brengt met hulpverlening of een bekende. Als er alleen even afleiding nodig is, dan kan er een spelletje worden gespeeld.

De app is op basis van wetenschappelijk onderzoek ontwikkeld door Saxion, Universiteit Twente en Medisch Spectrum Twente en Tactus Verslavingszorg.

Download de app

Stopmaatje is te downloaden via de App Store en via de Google Play Store.

Instructievideo Stopmaatje

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…
Het Detox@Home-project onderzoekt hoe technologie kan worden ingezet om lichamelijke ontwenning in de thuisomgeving toegankelijker, effectiever en minder arbeidsintensief te maken. Promovendus Huub Lievestro (UT) ontwikkelt een prototype waarmee mensen veilig thuis kunnen detoxen. Tactus doet mee aan dit onderzoek….