Spring naar content
Publicaties

Interview Joanneke van der Nagel over LVB in Zwitsers tijdschrift Spectra

25 mei 2023

In het Zwitserse tijdschrift Spectra is een interview gepubliceerd met Joanneke van der Nagel. Joanneke heeft het pilotproject “Collaboration Handicap et Addiction” vanuit haar expertise Verslaving & LVB begeleid.

In het (Duitse) interview vertelt zij over haar ervaringen: waarom mensen met een LVB vatbaarder zijn voor verslavingen, hoe belangrijk het is dat verslavingsorganisaties en organisaties voor mensen met een verstandelijke beperking met elkaar samenwerken bij het geven van de juiste behandeling aan deze kwetsbare doelgroep. Ook vertelt zij over de aan deze doelgroep aangepaste tools en therapieën die door Tactus zijn ontwikkeld, zoals SumID-Q en MDoD, en  hoe Virtual Reality ingezet kan worden in de verslavingsbehandeling van mensen met een LVB.

Zowel SumID-Q als MDoD zijn inmiddels in verschillende talen beschikbaar, zodat ook cliënten in het buitenland van deze aangepaste behandelingen kunnen profiteren en behandelaren hiervan kunnen leren.

SumID-Q is beschikbaar in het Deens, Vlaams, Duits en Frans. MDoD is beschikbaar in het Engels en Frans.

Voor het interview met Joanneke, zie onderstaande link:

https://www.spectra-online.ch/de/spectra/news/Substanzkonsum%20bei%20Menschen%20mit%20kognitiver%20Beeintr%C3%A4chtigung-1087-29.html

Geef een reactie

De reacties zijn openbaar en kunnen door iedereen gelezen worden. Meer over de spelregels: reageren op kennisplein

Als jouw reactie een URL bevat moet deze beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Gerelateerd

  • Publicaties
In het Zwitserse tijdschrift Spectra is een interview gepubliceerd met Joanneke van der Nagel. Joanneke heeft het pilotproject “Collaboration Handicap et Addiction” vanuit haar expertise Verslaving & LVB begeleid.
  • Werken bij
Binnen Tactus zijn ze een beetje een vreemde eend in de bijt; de drie geestelijke verzorgers. Ze bieden begeleiding, hulp en advies aan cliënten met levensvragen. Collega Aris Gude is een van hen, werkzaam in de forensische verslavingskliniek in Zutphen en Apeldoorn.
  • Blog: wij zijn Tactus
“Dit is echt je ding hé, bemoeizorg”, zegt mijn werkdate als we na het laatste huisbezoek in de auto zitten. Volmondig zeg ik “ja.” Ik denk: dat heeft ze heel goed opgemerkt.