Spring naar content
Publicaties

Interview Joanneke van der Nagel over LVB in Zwitsers tijdschrift Spectra

25 mei 2023

In het Zwitserse tijdschrift Spectra is een interview gepubliceerd met Joanneke van der Nagel. Joanneke heeft het pilotproject “Collaboration Handicap et Addiction” vanuit haar expertise Verslaving & LVB begeleid.

In het (Duitse) interview vertelt zij over haar ervaringen: waarom mensen met een LVB vatbaarder zijn voor verslavingen, hoe belangrijk het is dat verslavingsorganisaties en organisaties voor mensen met een verstandelijke beperking met elkaar samenwerken bij het geven van de juiste behandeling aan deze kwetsbare doelgroep. Ook vertelt zij over de aan deze doelgroep aangepaste tools en therapieën die door Tactus zijn ontwikkeld, zoals SumID-Q en MDoD, en  hoe Virtual Reality ingezet kan worden in de verslavingsbehandeling van mensen met een LVB.

Zowel SumID-Q als MDoD zijn inmiddels in verschillende talen beschikbaar, zodat ook cliënten in het buitenland van deze aangepaste behandelingen kunnen profiteren en behandelaren hiervan kunnen leren.

SumID-Q is beschikbaar in het Deens, Vlaams, Duits en Frans. MDoD is beschikbaar in het Engels en Frans.

Voor het interview met Joanneke, zie onderstaande link:

https://www.spectra-online.ch/de/spectra/news/Substanzkonsum%20bei%20Menschen%20mit%20kognitiver%20Beeintr%C3%A4chtigung-1087-29.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Werken bij
Wat mijn werk zo bijzonder maakt, is de vrijheid die ik krijg. Ik stem nauw af met de gemeentes waar ik actief ben (Nunspeet, Elburg en Oldenbroek) en samen met het preventieteam zetten we ons jaarlijks in om de financiering voor regionale preventieprojecten rond te krijgen.
  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…