Spring naar content
Publicaties

Interview Joanneke van der Nagel over LVB in Zwitsers tijdschrift Spectra

25 mei 2023

In het Zwitserse tijdschrift Spectra is een interview gepubliceerd met Joanneke van der Nagel. Joanneke heeft het pilotproject “Collaboration Handicap et Addiction” vanuit haar expertise Verslaving & LVB begeleid.

In het (Duitse) interview vertelt zij over haar ervaringen: waarom mensen met een LVB vatbaarder zijn voor verslavingen, hoe belangrijk het is dat verslavingsorganisaties en organisaties voor mensen met een verstandelijke beperking met elkaar samenwerken bij het geven van de juiste behandeling aan deze kwetsbare doelgroep. Ook vertelt zij over de aan deze doelgroep aangepaste tools en therapieën die door Tactus zijn ontwikkeld, zoals SumID-Q en MDoD, en  hoe Virtual Reality ingezet kan worden in de verslavingsbehandeling van mensen met een LVB.

Zowel SumID-Q als MDoD zijn inmiddels in verschillende talen beschikbaar, zodat ook cliënten in het buitenland van deze aangepaste behandelingen kunnen profiteren en behandelaren hiervan kunnen leren.

SumID-Q is beschikbaar in het Deens, Vlaams, Duits en Frans. MDoD is beschikbaar in het Engels en Frans.

Voor het interview met Joanneke, zie onderstaande link:

https://www.spectra-online.ch/de/spectra/news/Substanzkonsum%20bei%20Menschen%20mit%20kognitiver%20Beeintr%C3%A4chtigung-1087-29.html

Geef een reactie

De reacties zijn openbaar en kunnen door iedereen gelezen worden. Meer over de spelregels: reageren op kennisplein

Als jouw reactie een URL bevat moet deze beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Gerelateerd

  • Tactus in Beeld
EHealth is onlosmakelijk verbonden met deze tijd. Alles is digitaal, het maken van een afspraak voor bloedafname, je energiecontract verlengen en dus ook voor je zorg die je krijgt. Hoe werkt het in de praktijk en wat zijn de ervaringen…
  • Tactus in Beeld
“Kinderen hebben een hele plezierige zomerweek, maar we zijn meer dan een vakantiekamp”, zegt Miranda Velthuis, regiebehandelaar van de Talk ’n Joy week.
  • Blog: wij zijn Tactus
Voor de derde keer mocht ik mee met de Talk ’n Joy week. Een week die ik zelf ontzettend waardevol vind.