Spring naar content
Artikelen

Intactus Avondtweedaagse

Op 14 en 16 september liep, wandelde, fietste en reed ons team Intactus – cliënten en medewerkers van Intact en Tactus – onze eigen Intactus Avondtweedaagse tijdens de Inclusieweek van Socialrun. De eerste avond ging van Tactus Pannenkoekendijk Zwolle naar de Polstraat in Deventer. De tweede avond van de locatie Wiersensestraat Almelo naar de locatie Ripperdastraat Enschede.

Marjan, Patrick en Dion

Ook Patrick, Dion, Jordi en Davey uit de (jeugd)kliniek in Zutphen deden mee. Patrick was al druk bezig met sport en was meteen enthousiast toen beeldend therapeut Marjan Helmich (die zelf ook heeft meegedaan als hardloper) hem vroeg. Hij heeft beide dagen meegedaan als hardloper. Dion zag het juist als een enorme uitdaging om zichzelf op de proef te stellen.

Toen ik de kliniek in kwam, was ik te lamlendig om drie stappen te zetten, dit was voor mij nieuw gezond gedrag

Dion

Hij wandelde een avond mee. Jordi vond het ook belangrijk dat het voor een goed doel is en heeft ook een avond meegewandeld. En tenslotte Davey deed vooral mee omdat hij graag even uit de kliniek onder de mensen wilde zijn. Hij heeft twee avonden gefietst (totaal 56 km) en genavigeerd.

Asim, Rick en Shaam: Collega Rick verzorgde onderweg met zijn foodtruck vegan pannenkoeken voor de teams samen met Asim en Shaam

De sfeer was erg goed en iedereen was gemotiveerd. Mensen moedigden elkaar aan en waren enthousiast. Het was heel gezellig om verschillende mensen te ontmoeten van Tactus, medewerkers maar ook anderen in herstel. Stimulerend om verhalen te horen over wat anderen hebben meegemaakt en waar ze nu staan. Er werden onderweg liedjes gezongen en vele gesprekken gevoerd. Iedereen was gelijk. Er heerste een teamgevoel en er was veel saamhorigheid om samen ervoor te gaan, je voelt geen onderscheid tussen cliënten en personeel, aldus Davey.

Volgend jaar weer meedoen? Nou Patrick, Jordi en Dion zeker. Dion wil volgend jaar zelfs graag hardlopen en is meteen de volgende dag twee rondes om de vijver gaan rennen. Ze raden iedereen aan om mee te doen vanwege de ontmoeting met allerlei mensen, samen buiten zijn, bewegen, gezelligheid, en het is ondersteunend bij herstel. Davey kan het nu nog niet zeggen, maar wil zeker tegen die tijd weer benaderd worden.

Iedereen is gelijk, er is veel respect en de sfeer is heel goed. Iedereen ondersteunt en motiveert elkaar, niemand valt er buiten. Het is echt de moeite waard om mee te doen

Marjan Helmich

Manager Saverio Colard gaf het startsein in Zwolle, bij de Pannenkoekendijk

Als jouw reactie een URL bevat moet deze beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De URL moet beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
Omdat ik was teruggevallen was ik een flinke tijd van de radar. Voor vrienden, familie, school, stage… eigenlijk voor alles en iedereen, maar vooral voor mezelf.
  • Blog: wij zijn Tactus
Laatste blog van dit jaar. Dat betekent dat ik dit ook al een jaar doe eigenlijk. Ik vind het nog steeds leuk om te doen en voel me ook nog steeds vereerd dat ik het mag doen.
  • Blog: wij zijn Tactus
Eén van de taken van het Landelijk Coördinatiepunt is hun expertise in te zetten bij ingewikkelde casuïstiek. Zo hebben ze Alida Slotman van Tactus Verslavingszorg de afgelopen periode bij twee casussen kunnen helpen.