Spring naar content
Blog: wij zijn Tactus

De exitstrategie

9 juni 2020

Langzaam komt Nederland weer op gang. Er zijn steeds minder IC-bedden nodig voor coronapatiënten en de reguliere zorg wordt weer opgestart. Huisartsen krijgen weer ruimte om patiënten door te verwijzen. Hopelijk ook naar ons, want de crisis zal zeker tot een toename van gebruik gezorgd hebben.

Ik denk ook aan de jeugd. Lang niet naar school geweest, hoewel een deel daar misschien juist blij mee was, weinig vrienden kunnen en mogen zien en mogelijk de druk vanuit ouders. De verveling slaat toe, het is geen gemakkelijke tijd om gebruik te stoppen. Misschien zelfs wel de ultieme tijd waarin gebruik problematisch wordt.

Wat is jouw exitplan? Hoe zorg jij dat dat je alsnog je gebruik gaat stoppen? Hoe zorg jij dat het coronagedrag niet blijvend is?

Op zijn minst zullen er mensen zijn waarbij dat ene wijntje in het weekend een wijntje voor elke dag is geworden. Mogelijk ben je psychische problemen gaan dempen, omdat behandeling niet opgestart kon worden. Of is een operatie verschoven en daarmee ook de spanning in stand gehouden. Of je bent een dierbare verloren zonder afscheid te kunnen nemen of kwam je juist om in het werk om je bedrijf boven water te houden, of omdat je te lange diensten moest draaien in het ziekenhuis, of… Zo zijn er veel redenen waarom gebruik van middelen misschien je leven binnen is geslopen.

Dan nu, heel langzaam komen we dus weer op gang. Er ligt een exitplan voor Nederland. Wat is jouw exitplan? Hoe zorg jij dat dat je alsnog je gebruik gaat stoppen? Hoe zorg jij dat het coronagedrag niet blijvend is? De exitstrategie van Nederland heeft als doel een gezonde samenleving te creëren, fysiek, emotioneel, economisch en sociaal. Wat wordt jouw strategie, hoe ga jij een gezonde levensstijl creëren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Werken bij
Wat mijn werk zo bijzonder maakt, is de vrijheid die ik krijg. Ik stem nauw af met de gemeentes waar ik actief ben (Nunspeet, Elburg en Oldenbroek) en samen met het preventieteam zetten we ons jaarlijks in om de financiering voor regionale preventieprojecten rond te krijgen.
  • Blog: wij zijn Tactus
De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen inmiddels wel gestart gegaan. Ook daar gaan we als Tactus naartoe, maar niet om dansjes te doen.
  • Tactus in Beeld
Vanaf januari 2024 heeft Tactus Verslavingszorg de divisie Forensische Zorg en Reclassering. De Verslavingsreclassering was voorheen een aparte divisie met Ellen Schleedoorn als divisiemanager. Ellen is sinds sinds januari adjunct-directeur Forensische Zorg en Reclassering. De eindverantwoordelijkheid voor de Forensische divisie ligt…