Spring naar content
Blog: wij zijn Tactus

Beveiligde Bedden

Dit blog is geplaatst via Beveiligde Bedden

Eén van de taken van het Landelijk Coördinatiepunt is hun expertise in te zetten bij ingewikkelde casuïstiek. Zo hebben ze Alida Slotman van Tactus Verslavingszorg de afgelopen periode bij twee casussen kunnen helpen. Ze vroegen haar om haar ervaringen te delen.

Alida Slotman

Ik werk als verpleegkundig specialist ggz bij Tactus Verslavingszorg. Sinds enkele maanden weet ik het ’Landelijk Coördinatiepunt Beveiligde Bedden’ snel te vinden. Mijn eerste twee ervaringen in de samenwerking heb ik opgedaan met cliënten waarvoor ik zorgverantwoordelijke ben binnen de Wet verplichte ggz.

Het beveiligingsniveau in onze eigen kliniek (Intensieve Behandel Kliniek (IBK) Zutphen) was niet hoog genoeg voor wat de cliënten op dat moment nodig hadden. De zoektocht begon met klinieken die ik ken, maar daar was geen bed beschikbaar. Toen werd het zoeken naar andere instellingen lastiger, omdat ik de klinieken en mogelijkheden binnen Nederland niet allemaal ken.

Ik werd getipt op het Landelijk Coördinatiepunt en ik heb aan hen de casussen anoniem voorgelegd. Binnen een dag had ik reactie voor mogelijk geschikte (forensische) klinieken waar ook een bed beschikbaar was. De contactgegevens werden gedeeld en na het aanleveren van alle gegevens (waar wel veel tijd in gaat zitten) konden beide cliënten worden opgenomen. Het Landelijk Coördinatiepunt hield hierbij contact met mij tot moment van opname. Cliënten konden stabiliseren en vervolgens uitstromen uit onze kliniek en naar beschermd wonen. Voor mij twee succes ervaringen in het snel vinden van een passende en beschikbare klinische setting.


Ook hulp nodig?

Heb je ook een casus waarbij je de hulp van Beveiligde Bedden kunt gebruiken? Je vindt de contactgegevens op www.beveiligdebedden.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Werken bij
Als je me vijf jaar geleden had verteld dat ik nu met passie zou werken in de forensische verslavingszorg, had ik waarschijnlijk mijn wenkbrauwen opgetrokken. En toch sta ik hier vol overtuiging en met hart voor de doelgroep als verpleegkundige in de Piet Roordakliniek.
We vieren dit jaar het 125 jarig jubileum van Tactus. Maar hoe is het nou begonnen? Eind 19de eeuw en vooral in het begin van de twintigste eeuw namen de drankbestrijdingsorganisaties het initiatief om aparte hulpvoorzieningen op te zetten voor…
  • Tactus in Beeld
Het GEM Groepenhuis is er voor iedereen die aan de slag wil met mentale gezondheid. Of je nu stress ervaart, rouwt, meer wil bewegen of vastloopt in het dagelijks leven, het kan allemaal. In Harderwijk zijn inmiddels tien groepen gestart,…