Spring naar content
Blog: wij zijn Tactus

Beveiligde Bedden

Dit blog is geplaatst via Beveiligde Bedden

Eén van de taken van het Landelijk Coördinatiepunt is hun expertise in te zetten bij ingewikkelde casuïstiek. Zo hebben ze Alida Slotman van Tactus Verslavingszorg de afgelopen periode bij twee casussen kunnen helpen. Ze vroegen haar om haar ervaringen te delen.

Alida Slotman

Ik werk als verpleegkundig specialist ggz bij Tactus Verslavingszorg. Sinds enkele maanden weet ik het ’Landelijk Coördinatiepunt Beveiligde Bedden’ snel te vinden. Mijn eerste twee ervaringen in de samenwerking heb ik opgedaan met cliënten waarvoor ik zorgverantwoordelijke ben binnen de Wet verplichte ggz.

Het beveiligingsniveau in onze eigen kliniek (Intensieve Behandel Kliniek (IBK) Zutphen) was niet hoog genoeg voor wat de cliënten op dat moment nodig hadden. De zoektocht begon met klinieken die ik ken, maar daar was geen bed beschikbaar. Toen werd het zoeken naar andere instellingen lastiger, omdat ik de klinieken en mogelijkheden binnen Nederland niet allemaal ken.

Ik werd getipt op het Landelijk Coördinatiepunt en ik heb aan hen de casussen anoniem voorgelegd. Binnen een dag had ik reactie voor mogelijk geschikte (forensische) klinieken waar ook een bed beschikbaar was. De contactgegevens werden gedeeld en na het aanleveren van alle gegevens (waar wel veel tijd in gaat zitten) konden beide cliënten worden opgenomen. Het Landelijk Coördinatiepunt hield hierbij contact met mij tot moment van opname. Cliënten konden stabiliseren en vervolgens uitstromen uit onze kliniek en naar beschermd wonen. Voor mij twee succes ervaringen in het snel vinden van een passende en beschikbare klinische setting.


Ook hulp nodig?

Heb je ook een casus waarbij je de hulp van Beveiligde Bedden kunt gebruiken? Je vindt de contactgegevens op www.beveiligdebedden.nl

Als jouw reactie een URL bevat moet deze beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De URL moet beginnen met 'www.' en zonder 'http(s)://' om geaccepteerd te worden.

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
Een tijd geleden, toen ik nog bezig was met mijn klinische behandeling, kreeg ik na zo’n vijf maanden aan gesprekken te horen van mijn psychiater dat ik overduidelijk hoogsensitief ben.
  • Werken bij
Je moet van puzzelen houden, want volgens Rianne Heiligers, roosterconsulent, zit voor haar de uitdaging in het zo optimaal mogelijk maken van een rooster voor medewerkers en locaties; en dat is soms flink puzzelen! Perfect voor iedereen zal een rooster nooit zijn, maar we zoeken wel altijd naar de beste opties.
  • Blog: wij zijn Tactus
Ik woon in een buurtje met enorm veel gelijkwaardige kruisingen. Altijd lachen, want ik denk dat zeker tachtig procent van de mensen niet meer weet hoe het werkt zo’n gelijkwaardige kruising.