Spring naar content
Blog: wij zijn Tactus

Alcoholpauze

12 januari 2021

Voor mij als preventiemedewerker is IkPas een hele zinvolle en mooie campagne. Door zelf mee te doen kan ik een motivator zijn voor anderen om dit ook te doen. Kan ik (een deel van) dezelfde voordelen ervaren die anderen ervaren. En blijven we met elkaar bewust van het alcoholgebruik in Nederland. 

We zijn inmiddels twaalf dagen onderweg in de 30-dagenperiode. Mensen in mijn omgeving heb ik horen zeggen: “Het gaat eigenlijk maar om 5 weekenden” of “Nooit geweten dat mocktails ook zo lekker zouden kunnen zijn”. Mijn vriendin is het eerste weekend al actief op zoek gegaan naar uitdagende recepten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mocktail met Ginger Ale, steranijs en sinaasappel.

Mensen zijn positief verrast door wat een alcoholpauze hen kan opleveren en ze ervaren verschillende voordelen. Ze verliezen bijvoorbeeld gewicht, besparen geld en voelen zich in algemene zin ook nog eens een stuk fitter en vitaler. Zelf kan ik bijvoorbeeld al goed merken dat doorslapen nog beter gaat. De voordelen worden wellicht als individu ervaren. IkPas is een campagne van het collectief: met tienduizenden tegelijk meedoen aan deze ‘Dry January’.

Mensen zijn positief verrast door wat een alcoholpauze hen kan opleveren

Maar ik hoor natuurlijk ook de andere kant. Mensen die het toch lastig vinden om de gewoonte te doorbreken of zelfs last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Met hen denken we natuurlijk ook mee; wat zijn de alternatieven, hoe kun je omgaan met de ervaren onrust en hoe houd je de maand vol. IkPas beschikt over een forum, heeft een mobiele applicatie én men kan IkPas zelfs benaderen om in contact te komen met een coach. Dat is nog eens handig, toch?

Voor mij is het de tweede keer dat ik meedoe met IkPas en ik vind het ontzettend mooi dat er met mij zoveel anderen – collega’s, vrienden, kennissen en familie – ook meedoen met deze pauzeperiode. We zijn met meer dan 30.000 mensen dit jaar!

En, ben je nog op zoek naar een recept deze maand? Check dan even de website www.ikpas.nl/recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

  • Blog: wij zijn Tactus
Soms denk ik aan wat ik allemaal heb gemist door mijn verslaving. En dan bedoel ik de grote thema’s: liefde, gezondheid, werk, opleiding, kinderen, dat soort dingen.
  • Blog: wij zijn Tactus
Voor mij als preventiemedewerker is IkPas een hele zinvolle en mooie campagne. Door zelf mee te doen kan ik een…
  • Blog: wij zijn Tactus
Net zoals veel andere mensen bevind ik mij in het ASS-spectrum (autismespectrumstoornis). Joepie. En met joepie bedoel ik dat ik sinds dat ik een jaar of 47 ben weet dat er wat is.