Spring naar content

Open dag locatie Pannenkoekendijk Zwolle

Op zaterdag 22 juni opent Tactus Verslavingszorg haar deuren op de locatie Pannenkoekendijk 17 in Zwolle van 10.00 – 15.00 uur voor iedereen die het interessant vindt om onze locatie te komen bekijken en een (beter) beeld te krijgen van wat wij daar doen. Er zijn tijdens deze open dag doorlopend rondleidingen in en om het pand waarbij personeel en cliënten aan het woord komen. Ook is er voor iedereen een hapje en drankje in onze huiskamer.

Op deze locatie biedt Tactus voorzieningen voor mensen met veelal langdurige verslavingsproblematiek. Vaak gepaard gaand met psychiatrische en sociale problemen. Tactus biedt hier naast een woonfunctie voor 26 cliënten, behandeling en begeleiding op medisch, psychisch en psychosociaal terrein. Ook is er een medische zorgunit, wordt medicatie verstrekt en kunnen cliënten in de gebruiksruimten op een veilige plek middelen gebruiken. Tevens is er in de inloopruimte voor cliënten om een hapje te eten, elkaar te ontmoeten, koffie te drinken en activiteiten te ondernemen.

Met een voorziening als deze bieden we passende zorg en begeleiding aan mensen die kampen met vaak chronische verslavingsproblemen en voorkomen we ook overlast voor de omgeving. Tactus zit hier dit jaar precies 10 jaar.

Saverio Colard, manager Pannenkoekendijk: “Het stigma rondom mensen met een verslaving is groot, zeker voor de mensen die hier komen, maar achter iedere verslaving gaat een mens met een verhaal schuil. We hopen dus ook door onze voorziening open te stellen dat we meer begrip kunnen creëren”.

Tactus Verslavingszorg
Tactus is al ruim 100 jaar dé expert op het gebied van middelengebruik en verslaving. Iedereen met een (hulp)vraag op dit gebied kan rekenen op deskundige hulp bij ons: mensen die informatie, persoonlijk advies of behandeling nodig hebben, hun naasten en professionals, ook in Zwolle.

Naast de locatie Pannenkoekendijk bieden wij in Zwolle in onze polikliniek aan de Dr. Stolteweg 58 preventie en voorlichting, ambulante hulp aan jongeren en volwassenen, verslavingsreclassering en Intact zelfhulpgroepen.

 

Tags

Locatie Pannenkoekendijk open dag Tactus Zwolle

Praktische info

Datum: 22 juni 2024
Time: 10:00 - 15:00 uur
Locatie:
Pannenkoekendijk 17 - Zwolle

Deel dit evenement

Locatie

Pannenkoekendijk 17

Pannenkoekendijk 17, 8021 EX Zwolle

Plan je route