Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Verwijzers > Lichte Verstandelijke Beperking en verslaving > Voor u als verwijzer

Voor u als verwijzer

Signalen problematisch gebruik LVB

Naast de algemene signalen zijn er bij mensen met LVB een aantal signalen die meer samenhangen met de LVB-context.

Als het gebruik van uw cliënt problematisch is kunt u hem of haar aan melden of aan laten melden bij Tactus. Hierbij is het belangrijk dat de cliënt niet de hakken in het zand zet en gemotiveerd is om te minderen/stoppen. 

Het is voor ons goed om te weten dat het om een cliënt met een LVB gaat, dan kunnen onze medewerkers van het aanmeldbureau daar rekening mee houden. Tactus ontvangt graag achtergrondinformatie over de aard van de beperking en bijkomende problematiek en zal u, zo mogelijk/wenselijk uitnodigen bij het intake- of adviesgesprek.

De intake bestaat uit twee gesprekken, waarvan er bij minimaal één een vertrouwenspersoon aanwezig is. Dat kunt u zijn, maar ook een familielid of een goede kennis. Voorwaarde is dat deze vertrouwenspersoon zorgvuldige keuzes kan maken, de cliënt goed kent en een vertrouwensband heeft met de cliënt.

Als een behandelingsovereenkomst is afgesproken met de cliënt (en mogelijk ook met u) zullen onze LVB-specialisten uw cliënt behandelen en/of begeleiden.