Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Behandelfasen bij Tactus > Fase 4 Nazorg

Fase 4 Nazorg

Aanbod
Er is een gevarieerd aanbod van nazorg, waardoor (na)zorg op maat geboden kan worden. De hulpverlener informeert cliënt over de keuzemogelijkheden aan nazorg. Indien nazorg niet door andere instellingen geboden wordt, moet Tactus zelf de nazorg bieden. Tactus zal u ook informeren over zelfhulpgroepen of lotgenotencontacten. Bij het regelen van de nazorg is het belangrijk dat men er rekening mee houdt dat er sprake is van een cyclisch proces. Dat wil zeggen dat u bij mogelijke terugval weer gebruik kunnen maken van het behandelaanbod van Tactus.

Begeleiding
Begeleiding in het traject naar maatschappelijke participatie is een belangrijk onderdeel van nazorg. Tactus is verantwoordelijk voor het realiseren van deze nazorg. Hierover worden afspraken gemaakt tussen u en uw hulpverlener, bijvoorbeeld over een jaarlijkse evaluatie van de stand van zaken.

Uw dossier wordt een half jaar bewaard voordat deze gesloten wordt en in het archief plaats krijgt. Bij een eventueel hernieuwd contact kunt u dan versnelde de intake procedure doorlopen.