Spring naar content

Werken in coronatijd: werkmeester

Werken in coronatijd. Tactus heeft een aantal zaken anders georganiseerd. We zetten ons in om de zorg voor onze cliënten zo goed mogelijk door te laten gaan. Contact met onze cliënten – soms op afstand vanuit huis – blijft belangrijk. Juist ook nu.

Op veel locaties zijn mensen aan het werk omdat daar cliënten verblijven b.v. bij wonen en in de klinieken maar met name poliklinische, ambulante en deeltijdcontacten worden digitaal gedaan vanuit huis (beeldbellen) en telefonisch. Ook wordt er voor cliënten van de dagcentra gekookt.

Werkmeester wordt kok!

Afgelopen zaterdag heeft werkmeester Louis Nibbelink, samen met collega’s, meer dan honderd ontbijtpakketten en warme maaltijden gemaakt aan de locatie Ripperdastraat. Cliënten die afhankelijk zijn van een maaltijd kunnen deze ophalen. Anderen worden bezorgd. “Een prachtige uitdaging”, aldus Louis. “Wij zorgen ervoor dat onze cliënten ook in deze tijd goed te eten krijgen.”

Bemoeizorg gebeurt nu ook op afstand. Bemoeizorger Martin vertelt hoe telefonisch contact anders is dan een huisbezoek.
Een cliënt die sinds kort abstinent is, deelde zijn verhaal met collega Bernie tijdens een telefoongesprek.
Collega en preventiewerker Evelien vertelt hoe zij en haar collega’s zo goed mogelijk meebewegen met de huidige situatie.
Collega Karlijn vertelt wat voor veranderingen zij ziet tijdens haar werk als preventiewerker.
Bemoeizorgers worden onrustig als je niet meer zomaar hun cliënten kunnen bezoeken.