Spring naar content

Werken in coronatijd: bemoeizorger

Werken in coronatijd. Tactus heeft een aantal zaken anders georganiseerd. We zetten ons in om de zorg voor onze cliënten zo goed mogelijk te continueren. Contact met onze cliënten – soms op afstand vanuit huis – blijft belangrijk. Juist ook nu.

Op veel locaties zijn mensen aan het werk omdat daar cliënten verblijven b.v. bij wonen en in de klinieken maar met name poliklinische, ambulante en deeltijdcontacten worden digitaal gedaan vanuit huis (beeldbellen) en telefonisch. Onze medewerkers zetten zich nog steeds in en zijn heel betrokken en creatief!

Zo gebeurt ook de bemoeizorg nu op afstand.

Bemoeizorger Martin: “Bemoeizorg vanuit huis. Even anders dan bij mijn cliënten thuis komen. Het is vooral telefonisch contact opnemen met cliënten. Bij bestaande contacten lukt dat best goed. En ook praktische zaken regelen, lukt prima. Afgelopen week heb ik één cliënt gezien, in de grote hal van een wooncomplex. Ik bracht hem zijn weekgeld. Cliënten bedanken vaak nadrukkelijk voor het praatje aan de telefoon. “Ik spreek ook niemand meer”, hoor ik vaak. Contact houden is en blijft de essentie bij bemoeizorg.

We gaan de komende tijd laten zien hoe Tactus doorgaat met het verlenen van zorg op allerlei andere manieren. Omdat het ons samen wel lukt.

Bemoeizorgers worden onrustig als je niet meer zomaar hun cliënten kunnen bezoeken.
Collega Karlijn vertelt wat voor veranderingen zij ziet tijdens haar werk als preventiewerker.
Collega en preventiewerker Evelien vertelt hoe zij en haar collega’s zo goed mogelijk meebewegen met de huidige situatie.
Een cliënt die sinds kort abstinent is, deelde zijn verhaal met collega Bernie tijdens een telefoongesprek.
Werkmeester Louis heeft samen met collega’s, meer dan honderd ontbijtpakketten en warme maaltijden gemaakt.