Spring naar content

Vanaf september online inzage cliëntendossier mogelijk

Sinds 1 juli 2020 hebben alle cliënten in Nederland recht op online inzage van hun dossier. Bij Tactus wordt online inzage stap voor stap mogelijk gemaakt. Als eerste kan je bijvoorbeeld inzien wie je behandelend zorgverlener is en wie er als contactpersoon geregistreerd staat. We maken dit mogelijk via het cliëntportaal van Minddistrict. Inloggen in Minddistrict verloopt wegens de veiligheid vanaf dan iets anders, dat gaat in twee stappen: twee-staps-authenticatie (TSA).

Tactus maakt al gebruik van Minddistrict als online behandelplatform voor cliënten om te werken aan hun herstel en persoonlijke ontwikkeling. Bij de meeste cliënten wordt het platform ingezet ter ondersteuning van hun behandeling, zoals voor het invullen van lijsten, voor het stellen van vragen aan hun behandelaar en voor zelfhulp en behandelmodules.

Vanaf 13 september is in Minddistrict je cliëntportaal te zien. In de eerste periode vanaf 13 september biedt Tactus alle bestaande cliënten extra ondersteuning aan. We zullen uitleggen hoe je online toegang kunnen krijgen tot je dossier en laten zien waar het cliëntportaal staat. Begin september zal op Tactus.nl een pagina met uitleg over het cliëntportaal en TSA worden geplaatst. Iederéén met een Minddistrict account krijgt vanaf dan dus te maken met TSA.

Wat is Twee-staps-authenticatie (TSA)?

Om op een veilige manier persoonlijke dossier-informatie te delen via een cliëntportaal wordt twee-staps-authenticatie (TSA) ingeschakeld voor Minddistrict. TSA biedt een extra beveiligingslaag om jouw persoonlijke gegevens als cliënt online te beschermen. Stap 1 van de authenticatie is inloggen met gebruikersnaam en je wachtwoord. Stap 2 is het invullen van een code die je ontvangt op je telefoon of via een authenticatie app.

Bij veel banken en bij overheidsorganisaties moeten mensen al inloggen met TSA. Goed om te weten: Het cliëntportaal en TSA staan alleen op de browser-omgeving van Minddistrict, niet op app. Dus je kunt in de Minddistrict app gemakkelijk blijven inloggen met jouw wachtwoord of 5-cijferige code voor behandelactiviteiten.