Spring naar content

Tussenevaluatie: collega Esther doet mee aan IkPas!

Esther hoefde niet lang te twijfelen over haar deelname aan IkPas: “Ik ben altijd wel te porren om iets nieuws proberen en de uitdaging aan te gaan. Ik drink sowieso niet veel of vaak, maar ik vroeg me wel af wat zo’n alcoholvrije maand met je doet en of je echt verschil merkt”.

Tot nu toe kost het haar niet al te veel moeite om de alcoholische drankjes te laten staan. “Het gaat me eigenlijk heel goed af. Beter dan ik verwacht had. Ik moet ook zeggen dat het wel helpt dat het januari is: alle feestjes en borrels zijn net geweest vorige maand. Een zomermaand met mooi weer was waarschijnlijk ook lastiger geweest.”

Hoewel niet drinken haar tot nu toe reuze meevalt, zijn er toch lastige momenten: “Wanneer ik bijvoorbeeld met vriendinnen ga eten vind ik het wel gezellig om een wijntje te drinken. Maar ja, je bent heus niet minder gezellig zonder wijntje, dus zonder gaat ook prima”, vertelt ze. “Mijn vriendinnen steunen me gelukkig, dat scheelt ook. De wijnproeverij die ik deze maand eigenlijk had heb ik maar afgezegd. Dat leek me niet zo handig, maar het werd me niet echt in dank afgenomen. Op het werk doen veel collega’s mee: mijn collega Lisanne weet ons bijvoorbeeld heel goed te stimuleren. Zij houdt de stemming erin en wijst steeds op de voordelen die deze alcoholvrije maand met zich meebrengt.”

De alcoholvrije maand van Esther heeft ertoe geleid dat ze zich tot nu toe niet alleen een stuk fitter voelt, maar ook alerter. “Ik denk dat ik hierdoor ook bewuster met drank omga en zo eerder de momenten herken waarop ik eigenlijk ‘gewend’ was om een glas wijn te drinken. Ook heb ik een aantal van mijn volgers op Instagram met een post over mijn deelname weten te inspireren om ook mee te doen, dus ik hoop dat het hen ook lukt!