Spring naar content

Tactus verwelkomt nieuwe bestuurder

Per 1 maart treedt Gerdy van Bellen (58) aan als de nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Tactus Verslavingszorg. Samen met Ruud Rutten vormt Gerdy dit jaar de tweehoofdige Raad van Bestuur. Gerdy is de nieuwe voorzitter en zal na de pensionering van Ruud het eenhoofdige bestuur vormen.

Gerdy werkte tot 1 januari jl. als bestuurder bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. ARQ is expert op het gebied van psychotrauma en schokkende gebeurtenissen. Ze heeft in haar loopbaan diverse management en directie posities bekleed en ervaring in het zowel de commerciële branche als in de zorg en de Geestelijke Gezondheidszorg. Gerdy is toezichthouder bij Stichting Curilion Klinieken en bij Parlan Jeugdhulp.

Gerdy over haar aanstelling: “We staan voor grote uitdagingen in de zorg, om deze toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief te houden. Om dit uitdagende proces met geduld, duidelijkheid, compassie en lef bij Tactus te mogen trekken, en tegelijk de organisatie nóg krachtiger te maken, maakt mij enthousiast. Ik heb het eerder mogen doen en het is een avontuurlijk proces dat je in gezamenlijkheid moet lopen, en dat veel kan opleveren voor cliënten, medewerkers en de organisatie.”

Wim Kos, voorzitter Raad van Toezicht: “We zijn zeer verheugd over de komst van Gerdy. Ze heeft een betrokken, mens-en doelgerichte manier van werken. Met haar enthousiasme en gevarieerde en zeker ook uitgebreide ervaring gaat zij, samen met Ruud en MT, Tactus verder versterken.”