Spring naar content

Locatie Pannekoekendijk introduceert deelfietsen voor medewerkers

Sinds kort maakt onze locatie aan de Pannekoekendijk in Zwolle gebruik van deelfietsen van Deelfiets Nederland. De elektrische fietsen zijn een initiatief van de vestigingsmanager en kunnen worden gebruikt door de medewerkers van Tactus.

Veel medewerkers gebruikten tot voor kort hun eigen auto om – ook bij korte afstanden- cliënten te bezoeken. Zonde natuurlijk! Het gebruik van deelfietsen is niet alleen prettig voor de Tactus-medewerkers en het klimaat, maar scheelt ook in de portemonnee en in de bezetting van de beperkte hoeveelheid parkeerplaatsen bij het pand.

Er zijn nu vijf elektrische fietsen beschikbaar. Als een collega een e-bike wil gebruiken, kan de sleutel worden opgehaald bij de receptie. In het fietsenhok staan de fietsen opgesteld met laders. Op een volle accu kan er met de elektrische deelfiets zeker 40 tot 50 kilometer afgelegd worden. Manager Saverio hoopt met de introductie van de deelfietsen het fietsgebruik van, naar en tijdens het werk onder collega’s een goede boost te geven en op termijn de fietsvloot nog verder uit te breiden. Sinds de invoering wordt er in ieder geval al veel en met plezier gebruik van gemaakt!

Collega Alida werkt aan de Pannekoekendijk en is erg enthousiast over de fietsen: “De fietsen zijn al volop in gebruik en er wordt met veel plezier gefietst. Het is effectief doordat ze snel zijn en je daardoor vaak sneller met de fiets bij de cliënt bent dan met de auto (die vaak een stuk verderop staat geparkeerd). Doordat ze elektrisch zijn kom je met weinig inspanning aan bij de cliënt en ook weer terug op de locatie. Daarbij ben je even buiten en lekker in beweging.”