Spring naar content

Intactus Avondtweedaagse op 14 en 16 september a.s.

Ook dit jaar organiseert stichting Socialrun een Inclusieweek, van maandag 13 t/m zondag 19 september. Een week vol letterlijke en figuurlijke beweging om aandacht te vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden in de maatschappij. We vinden dit een belangrijk thema en steunen dit initiatief dan ook van harte.

De Inclusieweek wordt afgesloten met de jaarlijkse Socialrun, een estafetteloop van 555 km in 48 uur waar ons team Intactus, een samenstelling van Intact Herstel en Zelfhulp en Tactus, enkele jaren achtereen aan mee heeft gedaan.

Dit jaar doen we mee aan de Inclusieweek op dinsdag 14 en donderdag 16 september met onze eigen Intactus Avondtweedaagse en jij kunt ons steunen!

Medewerkers, cliënten en deelnemers van Intact en Tactus doen hieraan mee.

Wandelaars lopen de eerste 5 km en worden dan met busjes naar het punt halverwege de route gebracht voor een heerlijke pannenkoek van Rick. Daarna worden zij weer 5 km voor de finish afgezet om de laatste 5 km te lopen. De laatste 500 meter proberen we met z’n allen bij een te komen en samen te finishen! Bij de start, halverwege de route en bij de finish zal er iets lekkers te eten en te drinken zijn. De route is ca. 30 km. We gaan er een feestje van maken!

Avond 1
Op dinsdag 14 september lopen we van de Tactus locatie Pannenkoekendijk 17 in Zwolle naar de Tactus locatie Polstraat 10 in Deventer.

Avond 2
Op donderdag 16 september lopen we van de Tactus locatie Wierdensestraat 32 in Almelo naar de Tactus locatie Ripperdastraat 8 in Enschede.

We starten op beide avonden om 17.00 uur en de finish is rond 22.00 uur.

Je kunt het team volgen via Team InTactus Socialrun | Facebook

Over verslaving bestaan nog veel misverstanden en vooroordelen in de samenleving.
Vooroordelen zoals ‘verslaafd worden is je eigen schuld, ze doen het zichzelf aan, losers zijn het’ zorgen ervoor dat mensen met een verslaving vaak afgewezen, gemeden of buitengesloten worden. Wie een verslaving heeft, ervaart niet alleen de gevolgen van die verslaving zelf, maar ook van deze reacties. Wij zetten ons met de Avondtweedaagse in voor meer inclusie, openheid, begrip en het gesprek hierover

Sponsoring
We vragen iedereen om dit event te sponsoren. Elk bedrag dat je kunt missen, mag je overmaken naar NL29 INGB 0651 2821 36        
ten name van stichting vrienden van Tactus o.v.v. social inclusie run Intactus.

Wat doen we met het geld?
Een deel van het geld gaat naar de stichting Socialrun, een deel naar de kosten van Tweedaagse (eten, drinken, benzine) en tenslotte willen we een deel inzetten voor de herstelactiviteiten van Intact. Stichting Socialrun subsidieert jaarlijks projecten die sociale inclusie stimuleren en openheid rondom psychische aandoeningen bevorderen. 100% van de door teams ingezamelde gelden komen ten goede aan deze projecten. Dit jaar heeft collega Rick Kamphuis voor zijn Soulfood 4 thought project geld gekregen om stigma tegen te gaan en om dit bespreekbaar te maken. Hij zal met zijn foodcaravan op de route staan en voor iets lekkers zorgen!

Vragen?
Hiervoor kun je terecht bij teamcaptain Daphne Doorn, 06 57 31 04 95 of via d.doorn@tactus.nl

Speciale dank aan Piest Fietsen Enschede