Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > DJ MIk start ook in Enschede
terug

DJ MIk start ook in Enschede

Nieuws

13 augustus 2018

Na een succesvolle start in Zutphen gaat er nu ook een DJ MIK groep starten in Enschede. De beide groepsleiders in opleiding willen zich graag voorstellen: 

Met veel enthousiasme en ambitie willen wij (Merel Géron en Kevin Oude Geerdink) graag aankondigen dat op dinsdag 11 September 2018 de DJ MIK groep ook in Enschede start.
Het is een zelfhulpgroep voor jongeren van 16 – 28 jaar die zelf herstellen van een verslaving of die samenleven met iemand die een verslaving heeft. DJ MIK is een onderdeel van de Intact herstel en zelfhulp en staat voor De Jonge Mensen In Kracht.

Wij hebben gemerkt dat het heel erg helpend kan zijn om in je weg naar herstel met lotgenoten te kunnen praten. Het zou toch hartstikke mooi zijn dat jongeren tijdens of na hun behandeling ergens een goed, mooi en vertrouwde omgeving vinden om zich verder te kunnen ontwikkelen. Voor hen is het fijn dat ze met leeftijdgenoten kunnen praten over hun ervaringen.
Het idee komt van Rick Kamphuis (ervaringsdeskundige Intact). Hij heeft het ontwikkeld als afstudeeropdracht voor zijn opleiding AD Ervaringsdeskundige in de zorg.  

Misschien kennen jullie ons wel, we werken namelijk achter de balie aan de Raiffeisenstraat 75.
Al enige tijd zijn we werkzaam als gastheer en gastvrouw binnen Tactus en eigenlijk lopen we allebei al enige tijd rond met het idee iets meer voor jongeren te willen betekenen.
Naast het baliewerk is Kevin al een sinds langere tijd actief als groepsleider bij Intact herstel en zelfhulp, bakt hij pannenkoeken in de kliniek in Rekken en geeft hij veel voorlichtingen bv op scholen en in de klinieken binnen Tactus.

Ik (Merel) heb me vooral op het geven van herstelcursussen gericht. Ik geef Werken Met Eigen Ervaring en mag dit het aankomende jaar als uitwisseling ook eens bij Mediant gaan doen. Daarnaast teken ik mee met de LVB traumabehandeling die nu wordt ontwikkeld.
En ga ik een keer in de week naar de kliniek in Enschede: daar schuif ik aan bij het koffiemoment om te horen wat er allemaal speelt en om met de bewoners een praatje te maken.

De DJ MIK groep zal op de dinsdagavond plaatsvinden, start op 11 september 2018 aan de Raiffeisenstraat 75 van 19:00 tot 20:30 uur.

Voor verdere vragen/aanmeldingen of gewoon een praatje zijn wij te bereiken op 06 10 90 09 43
Ook kun je je vraag via de mail stellen stuur deze dan naar djmikenschede@intactzelfhulp.nl

 

 

Deel dit bericht: