Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Profitacto weet het wel
terug

Profitacto weet het wel

Nieuws

04 oktober 2018

Professor Profitacto weet alles van gamen en social media. Hoe leuk het kan zijn, maar ook wat de risico’s zijn. Leerlingen van de hoogste groepen van de basisschool kunnen de professor om hulp vragen. 

In de digitale leeromgeving Op Tijd Voorbereid van Tactus Verslavingszorg vertelt Profitacto leerlingen van de basisschool alles over gamen & social media. De digitale professor helpt ze om gamen en social mediagebruik leuk te houden. In de klas gaan de kinderen zelfstandig aan de slag met de e-learning en krijgen dus hulp van Profitacto. “Het gaat de professor om een gezonde balans te vinden met het beeldschermgebruik. Hij vraagt de kinderen ook of ze kunnen stoppen wanneer ze willen bijvoorbeeld”, licht Klarine Buist van Tactus toe. Vervolgens worden de leerlingen door de module geloodst en krijgen bij het afronden een certificaat. “We laten de leerlingen de leuke kanten van het gamen en social media zien, want dat is herkenbaar voor ze. Maar de professor vertelt ook dat het goed is het scherm af en toe weg te leggen.”

De professor is al een bekend gezicht op de basisscholen. Hij vertelde de kinderen jarenlang over de risico’s van alcohol en tabak. Tussen 2005 en de zomer van 2017 hebben ongeveer 35.000 leerlingen kennis gemaakt met Profitacto. Na zijn verjongingskuur eind 2017 is hij de leerlingen bij de e-learning over gamen en social media gaan begeleiden. 735 leerlingen hebben hier in 2018 mee gewerkt.

Deel dit bericht: