Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > ‘s Heeren Loo en Tactus slaan handen ineen
terug

‘s Heeren Loo en Tactus slaan handen ineen

Nieuws

28 november 2018

De start van de samenwerking tussen Tactus en ’s Heeren Loo Oost-Nederland onderschreven zij met de ondertekening van een intentieverklaring op dinsdag 27 november.

Veel winst te boeken
Door de samenwerking tussen beide organisaties is veel winst te boeken. Juist omdat cliënten met een (licht) verstandelijke beperking en verslaving zich regelmatig op het snijvlak bevinden van de sectoren verslavingszorg, VG-zorg, GGZ en justitie. Samenwerking met ketenpartners en het realiseren van een integraal aanbod is daarom hard nodig. Preventie en het effectief aanpakken van problematisch middelengebruik behoren tot de uitgangspunten van de samenwerking. Dit alles met het doel om de best mogelijke dienstverlening voor de doelgroep te realiseren. Door de samenwerking bundelen ‘s Heeren Loo en Tactus de krachten binnen de zorgketen en behouden daarbij elk de eigen expertise. 

Client en netwerk ondersteunen
De samenwerking biedt ook de mogelijkheid om kennis en ervaring rond het middelengebruik van cliënten met een (lichte) verstandelijke beperking met elkaar te delen. Zo kunnen beide organisaties de cliënt en het netwerk zo goed mogelijk ondersteunen. 

Hetzelfde werkgebied
Bovendien overlapt het werkveld van ’s Heeren Loo Oost-Nederland en Tactus voor een groot deel dus ook vanuit dat perspectief is samenwerking een logische stap.

Onderzoek wijst uit
Uit onderzoek blijkt dat mensen met een verstandelijke beperking een verhoogd risico op een verslaving hebben en ook de gevolgen van de verslaving zijn groter zijn dan bij mensen zonder verstandelijke beperking. Daarnaast hebben mensen met een verstandelijke beperking meer moeite met de overdracht van kennis en ervaringen vanuit leerprocessen naar nieuwe situaties.

Deel dit bericht: