Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Apeldoornse wethouder Detlev Cziesso ambassadeur van Ik Pas!
terug

Apeldoornse wethouder Detlev Cziesso ambassadeur van Ik Pas!

Nieuws

28 februari 2019

Detlev Cziesso, wethouder van gemeente Apeldoorn, is ambassadeur van Ik Pas! In de 40 dagen periode van Ik Pas neemt hij ons mee in zijn belevenis van deze alcoholvrije periode.

"Ik ben Detlev Cziesso en ik doe mee aan IkPas. Als wethouder Volksgezondheid en Jeugd van gemeente Apeldoorn, vind ik het belangrijk om een goede gezondheid uit te dragen. Voldoende bewegen, gezond eten en drinken. Dat is niet altijd makkelijk. Een snack, een biertje, de sportschool een avondje overslaan. Dat overkomt vast iedereen wel eens. Het is belangrijk de balans hierin te vinden en ik vind dat we daarin allemaal een voorbeeld zijn voor de jeugd.

Zelf ben ik ook al een tijd gezonder bezig. Ik beweeg meer, eet minder en ook minder alcoholgebruik hoort daarbij. Hoeveel calorieën er in bier en wijn zitten, daar ben ik best van geschrokken! Maar alcohol heeft natuurlijk meer effecten die niet goed voor het lichaam zijn. Ik hoop dat mijn deelname aan IkPas anderen inspireert hetzelfde te doen. Zo nu en dan bewust geen alcohol drinken, da’s best goed.

Of ik er moeite mee ga hebben? Nu ik op mijn gewicht let, vind ik het niet zo lastig om een drankje te laten staan. Maar tijdens de IkPas-periode, is ook mijn vrouw jarig. Dan zou ik best graag een wijntje drinken. Gewoon voor de gezelligheid. En om te proosten op haar gezondheid. Nu doen we dat laatste maar met een spaatje rood. Past ook beter bij proosten op je gezondheid natuurlijk."

Deel dit bericht: