Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Samenwerkingsovereenkomst re-integratie Zwolse gedetineerden
terug

Samenwerkingsovereenkomst re-integratie Zwolse gedetineerden

09 juli 2019

Op 1 juli 2019 is een bestuurlijk akkoord getekend door de 3RO (Stichting Verslavingsreclassering, Reclassering Nederland en Reclassering Leger Des Heils), DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en door de Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker, om de samenwerking in de PI’s te bekrachtigen.

In Zwolle hebben de drie partijen reeds een samenwerking ontwikkeld waar zij met elkaar, vanaf dag 1 van detentie, werken aan de re-integratie van een Zwolse gedetineerde. Binnen de eerste tien dagen van de detentie volgt een trajectbepalingsoverleg met de gemeente, de casemanager van de PI en de reclassering. Daarnaast sluit de gedetineerde aan. Indien er voorafgaande aan de detentie al zorgpartners betrokken zijn worden deze ook uitgenodigd. Tijdens het overleg wordt richting bepaald en krijgt de casemanager input voor het vormgeven van het detentie en re integratieplan. Lees hier meer over het project.

Om de samenwerking tussen de partijen in Zwolle te bekrachtigen is op 4 juli 2019 door wethouder Klaas Sloots van de gemeente Zwolle, vestigingsdirecteur Hans Plattel van PI Zwolle, regiodirecteur Anne-Marie Bruist van Reclassering Nederland en divisiemanager Walter de Vos van Tactus Verslavingsreclassering een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze vloeit voort uit het eerder deze week afgesloten landelijk bestuurlijk akkoord ‘Re-integratie van (ex-)justitiabele burgers’. 

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Tamara Dol, projectleider

Deel dit bericht: