Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Rebecca over haar internetverslaving: 'Mijn gebruik was echt ziekmakend'
terug

Rebecca over haar internetverslaving: 'Mijn gebruik was echt ziekmakend'

12 februari 2018

Afgelopen week was er veel aandacht voor internetverslaving en social media verslaving. Tactus vond een cliënt die erover wilde vertellen bij RTL Nieuws. De 26-jarige Rebecca was zo verslaafd aan haar computer en telefoon dat ze vereenzaamde en bleef zitten op school. Ze wil van haar verslaving afkomen en krijgt daarbij hulp van Tactus.

“Het is zwaar. Een internetverslaving is echt ziekmakend. Het begon een paar jaar geleden. De hele dag zat Rebecca (dit is niet haar echte naam) achter haar computer en smartphone te internetten. “Filmpjes kijken, series, het nieuws, stripverhalen op Chinese websites, noem maar op. Soms zat ik wel 12 uur per dag te internetten”, vertelt ze. Lees verder op RTLnieuws.nl

De vraag die werd opgeworpen door de media is of het om een 'echte' verslaving gaat. Verslavingskunde Nederland, het landelijke netwerk van instellingen voor verslavingszorg, cliëntenvertegenwoordigers, kenniscentra en brancheorganisatie GGZ Nederland op het gebied van verslaving gaat hier verder onderzoek naar doen. 

Mensen met dit probleem kunnen bij Tactus terecht, ook al is de kwestie 'wel of geen verslaving' en de financiering nog niet (helemaal) duidelijk. 

Deel dit bericht: