Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Praktijkschool De Maat in Ommen landelijke én regionale winnaar Smokefree Challenge.
terug

Praktijkschool De Maat in Ommen landelijke én regionale winnaar Smokefree Challenge.

Nieuws

17 mei 2019

Tactus Verslavingszorg heeft de Challenge ondersteund voor de regio Zwolle en omstreken. In deze regio werd klas 1C van De Maat regiowinnaar, waardoor ze naar de landelijke wedstrijd gingen. Ook hier heeft de klas dus gewonnen.

De Smokefree Challenge is een wedstrijd waarbij leerlingen van klas 1 en 2 de afspraak maken met elkaar om een half jaar niet te roken. De klassen die dit volhouden, kunnen meedingen naar de hoofdprijs door een poster te maken over voordelen van niet roken. In totaal hebben 170 klassen de wedstrijd volgehouden. Veel van deze klassen hebben een poster  ingestuurd. De poster van klas 1C van Praktijkschool De Maat in Ommen stak er met kop en schouders bovenuit en heeft daardoor de hoofdprijs gewonnen.

De leerlingen hebben samen een heleboel voordelen van niet-roken opgeschreven. Een stralende huid, frisse adem, schone longen, fit, geld besparen en een betere gezond is wat niet roken oplevert. En natuurlijk het belangrijkste: ‘Niet roken dat is stoer!’ De leerlingen van klas 1C hebben hiermee een dagje uit naar de Efteling gewonnen.

Waarom de Smokefree Challenge?
De meeste rokers beginnen als ze tussen de 12 en 16 jaar oud zijn. Hoe jonger ze starten, hoe vaker ze blijven roken. Eerder onderzoek naar de klassikale niet-rokenwedstrijd (Actie Tegengif) liet zien dat het beginnen met roken werd uitgesteld door leerlingen die mee hadden gedaan aan de wedstrijd.

De Smokefree Challenge wordt gehouden in opdracht van het Ministerie van VWS. Alle leerlingen van de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs in Nederland kunnen meedoen aan de actie en meedingen naar de hoofdprijs. De Smokefree Challenge wordt in Overijssel georganiseerd door Tactus Verslavingszorg in samenwerking met het Trimbos-instituut.                            

Deel dit bericht: