Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > 40 dagen geen alcohol: wethouder Detlev Csiezzo over Ik Pas
terug

40 dagen geen alcohol: wethouder Detlev Csiezzo over Ik Pas

Nieuws

15 april 2019

40 dagen zonder alcohol. Van tevoren kijk je er toch een tikkeltje tegenop. Maar aangezien ik in januari ook al meedeed zag ik deze periode met vertrouwen tegemoet. Nu ik dit schrijf, zit ik dan ook al over de 35 dagen en moet ik nog enkele dagen zonder alcohol. Soms wordt dan gezegd dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, maar dat valt in de praktijk gelukkig heel erg mee. Ik mis alcohol in het dagelijks leven dan ook nauwelijks.

Toch denk ik niet dat ik helemaal zal stoppen met alcohol drinken. Dat betekent natuurlijk niet dat ik hier niks van geleerd heb. Door aan beide IkPas periodes mee gedaan te hebben, ga ik bewuster om met alcohol. Het wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends, terwijl dat niet zo is. Ik zal op een verjaardag niet automatisch om een wijntje vragen, met een spa’tje heb ik het net zo gezellig.

Geen alcohol drinken heeft ook allemaal bijkomende effecten. Je voelt je bijvoorbeeld fitter. Als wethouder gezondheidszorg ben ik volop bezig met mijn eigen gezondheid en ik merk ook echt dat ik fitter geworden ben. Ik ben ervan overtuigd dat de IkPas periodes daar een bijdrage aan geleverd hebben.

Deel dit bericht: