Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Ouders in Almere op kroegentocht
terug

Ouders in Almere op kroegentocht

Nieuws

25 september 2018

ALMERE - Op maandag 5 november gaan ouders uit Almere weer op kroegentocht in de binnenstad van Almere. Zij krijgen deze avond informatie over alcohol, drugs, social media en gamen. De avond wordt georganiseerd door Tactus Verslavingszorg en de gemeente Almere.

Tijdens deze avond gaan ouders langs verschillende kroegen en uitgaansgelegenheden waar zij een bijzonder en informatief programma te zien krijgen. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen.

‘Praten met een puber? Zo doe je dat makkelijk!’ door Marina van der Wal

In Club Cell starten we met een presentatie door onze gastspreker Marina van der Wal. Marina van der Wal zal een half uur lang ingaan op hoe je kunt praten met jouw puber over alcohol, drugs en beeldschermgebruik. Tijdens haar presentatie komen de schermutselingen over middelengebruik tussen ouders en kinderen aan bod en de opvoedvragen die je als ouder hebt wanneer je kind begint met uitgaan en alles wat daar bij komt kijken.

Marina van der Wal is opvoedkundige en verleent sinds begin jaren negentig haar medewerking aan tal van ouderavonden, opvoed-debatten en motivatiebijeenkomsten rondom de thema’s opvoeden, ouders en pubers. Daarnaast was zij oprichter en later directeur van stichting ‘Mamma weet alles’ en heeft zij jaren een praktijk gehad waarin zij ouders met opvoedvragen begeleidde. Voor meer informatie over Marina van der Wal kijk je op www.marinavanderwal.nl

Theatervoorstelling ‘Jouw kind en beeldschermgebruik’ door theatercollectief DNL

In Poppodium de Meester zal er een workshop worden gegeven door theatercollectief DNL over opvoedvragen rondom gamen en social media. DNL geeft een energieke en interactieve voorstelling over de rol van social media en gamen in het gezinsleven. Door plezier, participatie en interactie, daagt DNL het publiek uit een eigen mening te vormen.

Voor meer informatie over theatercollectief DNL kijk je op www.dnltheatercollectief.nl.

‘Opvoeden?! Hoe doe jij dat?’ door Tactus

Hoe denk jij over thema’s rondom opvoeden, middelengebruik en beeldschermgebruik? Door middel van verschillende stellingen hopen wij daar met jullie achter te komen. Andersom zal er door medewerkers van Tactus iets vertelt worden over wat er speelt in Almere en wat ons advies is als het gaat om opvoeden, alcohol, drugs en beeldschermgebruik.

Aanmelden voor de kroegentocht kan via het formulier. Let op, er is een bepert aantal plekken mogelijk! Klik hier om u aan te melden.

Deel dit bericht: