U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Feestje nominatie Erik Burink Roos van Elisabeth
terug

Feestje nominatie Erik Burink Roos van Elisabeth

24 november 2017

Collega Erik Burink, werkmeester fietsenwerkplaats in Deventer was 1 van de tien genomineerden voor de 'Roos van Elisabeth' voor zijn bijzondere inzet voor het team bestaande uit cliënten en medewerkers van Tactus dat op 1 juni de Alpe d'Huez beklom. Gisteren was de uitreiking bij Dimence in Deventer.

Erik heeft niet gewonnen maar werd wel op eervolle wijze in het zonnetje gezet in bijzijn van zijn collega's en het team waarmee hij de Alpe d'Huez trotseerde. Alle genomineerden werden parels van de maatschappij genoemd omdat ze zich allemaal met hart en ziel inzetten voor een ander. 

Uit handen van de voorzitter van het Elisabethfonds ontving hij een cheque van 50 euro en een bos bloemen. 's Middags hadden diverse collega's en cliënten van de fietsenwerkplaats hem al verrast met een taart en fietswiel met foto's van de Alpe d'Huzes. Wij zijn bijzonder trots op Erik!

In aanloop naar deze dag heeft Erik al de nodige persaandacht gekregen waaronder een radio-interview dat je hier kunt beluisteren. 

Jaarlijks reikt het Elisabethfonds de onderscheiding de ‘Roos van Elisabeth’ uit aan mensen of organisaties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk maken op het terrein van maatschappelijke integratie van (ex-)psychiatrische patiënten.

Ahmet Türkmen heeft Erik genomineerd omdat Erik met zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen cliënten heeft gemotiveerd om de fietstraining vol te houden waardoor de beklimming van de Alpe d’Huez is gelukt en daarmee geld is ingezameld voor KWF. In LEF Magazine verscheen in augustus een mooi artikel over deze uitzonderlijke prestatie. 

Deel dit bericht: