Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Persverklaring n.a.v. krantenartikel over drugsgebruik in de Piet Roordakliniek
terug

Persverklaring n.a.v. krantenartikel over drugsgebruik in de Piet Roordakliniek

Bestuur

14 oktober 2017

Persverklaring n.a.v. krantenartikel De Stentor over drugsgebruik in de Piet Roordakliniek, Forensische verslavingskliniek in Zutphen

Zaterdag 14 oktober is er een krantenartikel verschenen waarin enkele cliënten van de Piet Roordakliniek hun bezorgdheid hebben gedeeld met de media over drugsgebruik in de forensische verslavingskliniek. Ook Tactus heeft in dit artikel gereageerd door een verklaring van bestuurder Ruud Rutten. We geven graag nog wat nadere toelichting op de ontstane situatie.

De Piet Roordakliniek in Zutphen is een gesloten kliniek waar mannen worden behandeld met een criminele achtergrond en met een langdurig verslavingsverleden. Veelal komen de mannen die hier naartoe komen uit de gevangenis. In de kliniek werken we aan een ander leven door behandeling, zodat de cirkel van criminaliteit en verslaving wordt doorbroken. Dit is niet gemakkelijk en zeker in de beginfase speelt het middelengebruik nog een hele grote rol. Ruud Rutten heeft in de media incidenten met drugsgebruik en -handel bevestigd. Dit kan nooit 100% voorkomen worden. Als zich een dergelijke situatie voordoet, nemen we direct maatregelen. We controleren altijd, denk aan urinecontroles, kamercontroles, detectie en hebben dit naar aanleiding van de situatie flink verscherpt ook richting bezoekers.

Naar aanleiding van signalen van cliënten hebben we onmiddellijk de situatie onderzocht en maatregelen genomen. De mensen die de spullen binnengebracht hebben, zijn inmiddels teruggestuurd naar de gevangenis omdat zij hiermee hun behandeling in onze kliniek verspeeld hebben. Dit heeft een paar dagen geduurd, waarmee de cliënten de indruk kregen dat er nog niets met hun signalen gedaan was. Om een situatie als deze in de toekomst te voorkomen, zijn we bezig met het opschalen van de reguliere beveiligingsmaatregelen en doen we nader onderzoek naar andere maatregelen binnen de wettelijke en financiële mogelijkheden die we hebben.

Deel dit bericht: