U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Film en friet voor kinderen van verslaafde ouders
terug

Film en friet voor kinderen van verslaafde ouders

Nieuws

27 maart 2017

Bij Talk ’n Joy is er vaak wat leuks te doen. Afgelopen zaterdag was er een Talkdag; een grote groep kinderen ging mee naar de film. 

Ondanks het zonnige weer waren we dus binnen. Maar niet getreurd, want we genoten erg van de film en het bij elkaar zijn. Fijn om elkaar weer te zien en ervaringen te delen. Bij de jongste groep, van 8 tot 12, gingen het blok over verhalen vertellen aan de hand van de verhalen-dobbelstenen. Een spontane uitwisselingen waarin de kinderen veel herkenning en steun van elkaar kregen.

Bij de jongeren vanaf 12 jaar werden ideeën uitgewisseld over de inhoud voor een te maken Talk'nJoy-kwartet. Heel leuke inbreng van de jongeren over wat Talk’nJoy betekent voor ze. Over vriendschappen sluiten, wat ze leren over verslaving, hoe het is ervaringen te delen met anderen of elkaar tips te geven, hoe ze bepaalde activiteiten waarderen.

Er waren ook deze keer weer een aantal nieuwe kinderen en jongeren en dus zaten we uiteindelijk met 22 personen aan een leuk verzorgde lunch. Natuurlijk met friet!

De volgende Talkdag is op 22 april in Hengelo.

Op talkdagen staat het ontmoeten van elkaar voorop, andere kinderen en jongeren leren kennen die in een soortgelijke situatie opgroeien. Iedere kind mag daarin op zijn eigen manier aanwezig zijn. Je verhaal willen vertellen of liever wat stiller en luisterend aanwezig zijn, beide is goed. Het gaat er vooral om, om met zijn allen een leuke, ontspannen dag te hebben. Ken je kinderen of jongeren die graag zouden deelnemen? Meld ze dan aan, ze zijn van harte welkom! Aanmelden kan bij Beppie ten Broeke (b.tenbroeke@tactus.nl) of Mieke Platenkamp (m.platenkamp@tactus.nl)

Lees je meer over ons aanbod voor kinderen van verslaafde ouders

Deel dit bericht: