Spring naar content

De eerste collega's en cliënten zijn gevaccineerd!

We moesten er even op wachten, maar vandaag was het dan eindelijk zo ver: op onze locatie aan de Raiffeisenstraat in Enschede werden vanmiddag de eerste medewerkers en cliënten gevaccineerd met het Moderna-vaccin.

Op de bovenverdieping stond collega Lisanne samen met de rest van het prikteam klaar om de vaccinaties toe te dienen. Normaal werkt ze in de Piet Roordakliniek in Zutphen, maar vandaag was ze druk in de weer met naalden en watjes. “Ik vind het mooi om mensen op deze manier een stapje op weg te kunnen helpen, en ik vind het ook nog eens leuk om te doen”, vertelt ze. Zelf zal ze die middag ook het vaccin krijgen: “Eerst had ik ergens wat twijfel, maar ik ga er wel voor. Ik zie het als iets wat je voor jezelf doet, maar ook voor je medemens. Ik denk dat ik me ook wat veiliger zal voelen. Het is natuurlijk niet waterdicht, maar het geeft gelukkig wel meer bescherming.”

Collega Eelco krijgt zijn eerste prik

Collega Eelco streek als één van de eersten bij Lisanne in de prikstoel neer. Hij werkt als woonondersteuner op locatie Oostburgweg in Enschede en is blij dat het prikken eindelijk kon beginnen: “Ik behoor zelf qua leeftijd en gewicht tot de risicogroep, en ik werk ook veel met cliënten. Ik ben dus absoluut blij dat ik aan de beurt ben. Maar hoewel het me een veiliger gevoel geeft, blijf ik me wel net zo goed aan de maatregelen houden als zonder vaccin.”

Bij de voordeur stond collega Kathelijne de hele dag paraat om cliënten de nodige uitleg te geven en te checken of er geen sprake was van klachten. Ze is tevreden over het verloop van de dag: “Het is hartstikke goed gegaan, alles zit in de armen dus er is gelukkig niks verspild! We hebben in totaal precies 87 vaccinaties gedaan bij onze intramurale medewerkers van 65+ en bij de cliënten van 65+ die in onze hostels verblijven. Op 15 april is het tijd voor het vervolg en krijgen al deze mensen hun tweede prik!”