Spring naar content

Collega's in Zwolle doen met bijna het hele team mee aan IkPas

Vanuit het hele land doen er een heleboel mensen mee aan IkPas, maar ook vanuit Tactus zijn er veel collega’s die de uitdaging aangaan. Op onze locatie aan de Pannekoekendijk in Zwolle doet zelfs bijna een heel team van elf collega’s samen mee aan IkPas! Bij de één verloopt de deelname succesvoller dan bij de ander, maar toch. Nu het einde van de uitdaging nadert vertelt een aantal van hen vertelt kort over de ervaringen van de afgelopen weken.

Liza Hendriks, sociotherapeutisch medewerker aan de Pannekoekendijk in Zwolle

“Na twee jaar meegedaan te hebben aan IkPas, twijfelde ik dit jaar niet. Onder het mom van ‘’samen is beter dan alleen’’ heb ik mijn collega’s gemotiveerd om ook mee te doen. En het animo viel mij niet tegen. In het totaal doen er 10 collega’s met mij mee!! Sommige zijn dan wel iets later begonnen (vanaf 4 januari), maar ze doen wel mee! 🙂

Na de decembermaand vind ik het we prettig om even te ‘’resetten’’. Even weer bewust te worden van mijn alcoholgebruik. Want ja, in december is dat toch wel wat meer geweest dan wellicht goed voor mij was. Het rode wijntje dat ik in het weekend graag dronk heb ik nu ingeruild voor een Cola zero met cherry-smaak, wat best een prima alternatief is. Ik ben zelf geen fan van de meeste alcoholvrije drankjes, dus ik houd het lekker bij een colaatje.

Echt moeilijke momenten heb ik tot nu toe niet gehad. Wellicht komt dit ook door de lockdown. Verjaardagen en bijeenkomsten met vrienden zitten er nu niet echt in, wat voor mij het niet drinken al een stuk makkelijker maakt. Mijn omgeving reageert goed op het ‘’passen’’ en er zijn zelfs familieleden die met mij mee doen. De fijne effecten van het niet drinken zijn voor mij dat ik toch echt beter en rustiger slaap! Volgend jaar doe ik dus zeker weer mee met IkPas en ik hoop mijn collega’s ook weer!”

Mart von Schükkmann, sociotherapeutisch medewerker aan de Pannekoekendijk in Zwolle, wie het niet helaas niet heeft volgehouden

‘’Het waren drie fantastische dagen! 🙂 ”

Gerzinda Hofman, sociotherapeutisch medewerkeraan de Pannekoekendijk in Zwolle

“Ik, Gerzinda, heb meegedaan aan IkPas omdat ik na alle feestdagen en de daarbij horende drankjes wel even een maandje géén alcohol wilde drinken. Daarbij was ik ook best benieuwd of dit verschil zou maken voor mij. Het gaat me op het moment eigenlijk best goed af. Ik heb één momentje gehad met vriendinnen dat ik dacht: nu zou een wijntje toch wel erg lekker zijn. We zijn toen naar de winkel gegaan en hebben daar naar goede alternatieven gezocht. We hebben van alles uitgeprobeerd en de gin 0.0 van de Gall & Gall is zeker een aanrader.

Mijn omgeving reageert heel goed op mijn deelname aan IkPas. De meesten zijn ook benieuwd naar de 0.0 varianten en willen dit ook graag een keer proberen. Ik dronk eigenlijk niet veel en ik was er al bewust mee bezig om niet te veel te drinken. Wel zou ik nu op zo’n avondje ook wel eens een gin 0.0 maken, omdat dit smaakt als een lekkere cocktail, maar dan zonder alcohol. Ik vond het ook heel leuk om dit samen met mijn collega’s te doen!”