Spring naar content

Achter de receptie van Tactus: collega Geke

Als je ooit ons centrale nummer hebt gebeld, heb je één van hen ongetwijfeld aan de telefoon gehad: de negen receptionistes van ons hoofdkantoor. Geke, Anneke, Manon, Berna, Dirri, Wendy, Yvonne, Judith en Ina zijn dagelijks druk in de weer achter onze receptie. Collega Geke werkt al 19 jaar bij ons als receptioniste en vertelt over haar werk.

“Elke dag achter de receptie is anders: we hebben onder andere cliënten, verwijzers en artsen aan de lijn en we zijn ook druk met mails en agenda’s”, vertelt Geke. “Als het nodig is verwijzen we mensen door, bijvoorbeeld naar preventie voor advies en tips, of naar Intact voor zelfhulp. We vragen daarom ook uit in welk werkgebied of welke regio ze wonen om ze naar de juiste collega’s door te kunnen verwijzen. Heel dynamisch werk dus!”

Het werken achter de receptie is dan ook allesbehalve saai, vertelt Geke: “Je maakt van alles mee: het is ook wel eens voorgekomen dat mensen aan de telefoon heel emotioneel, in paniek of agressief zijn, of duidelijk onder invloed. We vinden het belangrijk om dan een luisterend oor te bieden, mensen even aan te horen, ze te helpen om wat rustiger te worden en zo vervolgens verder te kunnen helpen. Dat zijn voor mij toch de leukste telefoontjes.”

Geke is zeker niet de enige die het werk zo leuk vindt: het merendeel van onze receptionistes op het hoofdkantoor werkt al zeker tien jaar samen achter de balie. “Ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat we met heel veel plezier ons werk doen. Het allerleukste vind ik het contact met allerlei verschillende mensen. Zowel telefonisch als face to face hier op kantoor. Al is het wegens corona nu natuurlijk wat stilletjes op kantoor, dat is jammer. We hopen natuurlijk dat het gauw weer gezelliger wordt en dat we iedereen weer mogen ontvangen hier!”