Spring naar content
Intact

Zingeving en Herstel

Ben je actief bezig met herstel van een verslaving en wil je kijken naar de rol van zingeving in je leven? In deze cursus gebruiken we samen (creatieve) werkvormen schrijfoefeningen en wandelen om samen te praten over zaken die belangrijk voor je zijn.

Doelgroep

Deze cursus is voor mensen met een psychische of psychiatrische beperking of een verslavingsprobleem, die eraan toe zijn om aan hun eigen herstel te gaan werken en eigen verantwoordelijkheid daarvoor te nemen. Iedere deelnemer dient deze dag vrij te zijn van gebruik, dokters voorgeschreven medicatie uitgezonderd.

Doel

Het doel van deze cursus is om samen actief te werken aan herstel met aandacht voor zingeving om zo je eigen kracht te ontwikkelen en nieuwe inspiratie op te doen.

Details

Aantal deelnemers: xx
Duur: 2 uur per week, zolang jij het nodig hebt
Locatie: Zutphen
Prijs: gratis

Programma

We gaan met elkaar in gesprek over zingeving en herstel aan de hand van thema’s die voor jou belangrijk zijn. Er is ook plaats voor ervaringen van verlies en kwetsbaarheid die verslaving met zich mee kan brengen. Bij de activiteiten wordt gebruikt gemaakt van verschillende (creatieve) werkvormen, zoals:

  • schrijfoefeningen
  • bijhouden van een inspiratieboek
  • samen een documentaire bekijken
  • een inspirerende wandeling maken

We gaan praten en schrijven rondom gevarieerde thema’s zoals: mooie herinneringen, jouw inspiratiebronnen, verlangen, vrijheid en toekomst.

Interesse?

  • Waar bent je bereid heen te gaan voor deze training?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.