Spring naar content
Intact

Er zijn voor de ander begint met begrip

Weekendseminar voor 8 tot 16 deelnemers

In dit weekendseminar nemen we je mee door de binnenwereld van mensen met een ‘rafelrand(je)’. Je zult eerst ontdekken hoe je zelf omgaat met de stress en negatieve gebeurtenissen in je leven. Daarna kijken we naar de ander met de verslaving.

Doelgroep

Dit seminar is voor naasten van iemand met een verslavingsprobleem. Je hoeft niet deel te nemen aan een zelfhulpgroep maar deelnemers van een Intact zelfhulpgroep krijgen korting en voorrang op aanmelding.

Onderwerp

Ieder mens loopt in zijn/haar leven deuken op, de een wat meer dan de ander. Hoe je daar mee omgaat varieert. Verslaving is één manier, zorgen voor een ander, worstelen met grenzen, controle houden,  zijn andere vormen van overleving.

Hopelijk levert je dit weekend zowel herkenning en erkenning op als het verlangen naar verandering waarin ondersteuning van lotgenoten een rol kunnen spelen.

Het wordt een afwisselend programma met zowel theorie en praktische oefeningen en onderzoek.

Kosten*

€ 20,- voor deelnemers aan een Intact zelfhulpgroep
€ 80,- voor deelnemers vanuit andere zelfhulporganisaties
€ 100,- voor anderen

* Eten en koffie/thee plus linnengoedpakket (1 kussen, donsbed, laken, overtrek donsbed, kussensloop en 1 handdoek) inbegrepen. De reiskosten evenals de kosten voor frisdranken en andere versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Ontspanning

Tijdens elk seminar is ruimte voor ontspanning, soms in de vorm van een activiteit, bijvoorbeeld een museumbezoek, een bos- of strand wandeling of een bowlingavond. De deelname hieraan is vrijwillig en voor eigen rekening. Houd gemiddeld rekening met een uitgave van € 5-15 per persoon.

Datum en locatie

Momenteel is er nog geen nieuwe datum of locatie voor dit weekendseminar gepland. Heb je wel interesse? Meld je alvast aan en we houden je op de hoogte zodra we er dit seminar opnieuw inplannen. Hiervoor vul je het formulier onderaan deze pagina in.

Aanmelden

Weekendseminars gaan alleen door bij een minimaal aantal inschrijvingen van acht deelnemers. Dit is uiterlijk vier weken voor aanvang bekend.

Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina. Geef in de opmerkingen aan wanneer je lid ben van een zelfhulpgroep van Intact. Je krijgt na je aanmelding via de mail of door de groepsleider van jouw zelfhulpgroep een bevestiging van deelname aan het seminar.

Er wordt ingeschreven op volgorde van aanmelding. Bij een overschrijving van het aantal deelnemers krijgen deelnemers aan Intact voorrang.

Annuleren

Afzeggen van deelname is mogelijk tot vier weken voordat het seminar is gepland. Bij latere afzegging  kunnen kosten in rekening worden gebracht tot € 100,- per persoon. Neem hiervoor contact op met Intact.

Interesse?

  • Waar bent je bereid heen te gaan voor deze training?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.