Spring naar content

Intactiviteiten Almelo: levens- en herstelverhaal

Intact Hertel en Zelfhulp organiseert een avond met Jeremiah Pelatja voor mensen in herstel en naasten van mensen met een verslavng. Jeremiah Pelatja is ervaringsdeskundige criminaliteit, Pelatja Personal Coaching, spreker/motivator, auteur van Monster vs Lam. Deze avond vertelt hij zijn verhaal.

“Mijn verlangen is om elk mens te laten zien dat hij of zij het waard is om voor zichzelf op te komen, om problemen en pijnen te erkennen, aan te pakken en te verwerken.”

“Het leven gaat helaas niet altijd over rozen maar hoe we daarmee omgaan, dat is aan ons!”

“Zelf groeide ik op in een disfunctioneel gezin en ging het daardoor op jonge leeftijd al mis. Ik stopte mijn problemen, haat en pijn weg en bleef daarvan weglopen. Door al mijn verkeerde keuzes belandde ik uiteindelijk in de criminaliteit en heb ik daar, nog meer, de duistere kant van de samenleving leren kennen.”

“Door een 180 graden ommekeer houd ik eindelijk van mezelf en nu ook van anderen. Door mij kwetsbaar op te stellen maak ik iets in anderen los. Wanneer je inziet dat je er niet alleen voor staat en dat je hulp kan krijgen weet je dat vluchten geen zin meer heeft. Je komt dan op het punt waar het proces van verandering kan beginnen. Daarbij kan ik jou ondersteunen. Ik heb geleerd van mijn fouten en verkeerde keuzes en weet nu dat het anders kan. De meeste dingen overkomen je niet zomaar, maar laat je gebeuren.

Jeremia schreef ook een boek wat als titel draagt “Monster vs lam”

​”Momenteel bevind ik mij in een moeilijke situatie….”

Met deze woorden begint het waargebeurde levensverhaal van Jeremiah Pelatja, een jongen uit een Christelijk gezin die zijn van huis uit meegekregen normen en waarden al vroeg inruilt voor het najagen van zijn eigen wensen en begeertes. Op een eerlijke en rauwe manier vertelt hij tot in de kleinste details hoe hij al op jonge leeftijd terechtkomt in de criminaliteit. Ondanks een poging om op het rechte pad te blijven, wordt hij alsnog verleid door het snelle geld. Ook verslavingen als blowen en seks krijgen snel een overheersende grip op zijn leven. Aandoenlijke taferelen met familie, relaties en beste vrienden worden afgewisseld door momenten van monsterlijk gedrag die regelrecht uit een film lijken te komen. Hij gaat de strijd aan met zijn zichtbare en onzichtbare vijanden, maar belandt ook in een geestelijk gevecht met zichzelf. Gedreven door honger naar geld, macht en geweld, voert dit hem uiteindelijk naar Zuid-Amerika waar hij denkt zijn grote slag te zullen slaan. Wanneer hij gelooft dat al zijn dromen eindelijk uit gaan komen, neemt zijn leven een onverwachte wending.

Praktische info

Datum: 26 oktober 2020
Time: 19:00 - 21:00 uur
Locatie:
Tactus locatie Wierdenstraat 32 - Almelo

Gratis

Deel dit evenement

Meer weten?
Intact

Locatie

Tactus locatie Wierdenstraat 32

Wierdensestraat 32, 7607 GJ Almelo

Plan je route