Spring naar content

Alles op zijn KOPP!

Wanneer je vader of moeder psychische problemen heeft en/of verslaafd is, kan hij of zij dat vaak niet goed uitleggen. Jij weet dat er iets aan de hand is, maar wat? Wat doet en kan je vader of moeder wel en wat niet? Waarom reageert hij of zij op een bepaalde manier? Wil je dat begrijpen, zodat je er beter mee om kan gaan?

Voor wie?

Deze training is voor kinderen van 8 – 12 jaar van ouders met psychische problemen en/of een verslaving.

Deelname is gratis.

Wat gaan we doen?

In de doe-praatgroep gaan we in 8 bijeenkomsten op een speelse manier in gesprek over thuissituatie en wat hen verder bezig houdt, en gaan zij aan de slag met emoties en hoe daar mee om te kunnen gaan. Kinderen vertellen hun verhaal aan leeftijdsgenoten die in dezelfde situatie zitten en delen ervaringen. Daarnaast krijgen kinderen op een begrijpelijke- en praktische manier informatie over wat de ziekte of verslaving van hun vader of moeder inhoudt en kunnen zij ondersteuning en handvatten aangereikt krijgen die het makkelijker kunnen maken in de thuissituatie. Kinderen ontdekken dat ze niet de enige zijn bij wie het thuis ‘anders’ is. Tijdens leuke activiteiten zoals samen knutselen en afwisselende spelletjes gaan we met passende rust en ruimte in gesprek met elkaar en leren doormiddel van oefeningen om met de situatie thuis om te gaan.

Bij deze training zijn er twee (digitale) ouderavonden.

Meer informatie

De training wordt gegeven door het Preventieteam van Tactus Verslavingszorg.
Mocht dit je interesse gewekt hebben en weet je wellicht kinderen/jongeren of heb je cliënten met kinderen die hier baat bij hebben, neem dat gerust contact op met:

Lars Oostland
l.oostland@zeewolde.nl

Tactus Verslavingszorg:
Djura Sikkes
d.sikkes@tactus.nl

of mail naar talknjoyflevoland@tactus.nl

!Bij onvoldoende aanmeldingen zijn wij genoodzaakt de training te annuleren.

Praktische info

Begin:
9 maart 2023, 15:15
Einde:
27 april 2023, 17:30
Locatie:
Jeugdactiviteitencentrum Eclips - Zeewolde

Gratis

Deel dit evenement

Locatie

Jeugdactiviteitencentrum Eclips

Pioniersweg 22, 3891 EC Zeewolde

Plan je route