U bevindt zich hier: Home > Over Tactus > Onderzoek bij Tactus > Breindebaas

Breindebaas

Breindebaas app

Recentelijk heeft er een pilotonderzoek naar de Breindebaas app plaatsgevonden. Deze app is ontwikkeld als variant op de reeds bestaande, bewezen effectieve computerversie van de training. Deelnemers die hebben deelgenomen aan de computervariant laten positieve resultaten zien bij het overwinnen van een alcoholprobleem. Omdat de huidige trainingen alleen nog maar toegankelijk waren via de computer is er een app variant ontwikkeld.

Het doel van de app is om de onbewuste processen die een alcoholverslaving in stand houden te doorbreken door herhaaldelijk te trainen. De training bestaat uit sessies die 5-10 minuten duren en die twee keer in de week gevolgd dienen te worden. Tijdens één sessie worden 100 foto’s weergegeven van niet-alcoholische dranken en alcoholische dranken waarbij niet-alcoholische dranken met een ‘swipe-beweging’ naar jezelf toe moeten worden gehaald en de alcoholische dranken van jezelf af moeten worden ‘ge-swiped’.

Op dit moment kunnen we nog niets zeggen over de werkzaamheid van de app variant van de training. Naar verwachting zijn de resultaten van het pilotonderzoek in de zomer bekend. De app kan nog steeds gebruikt worden. De Breindebaas app kan via de Play Store of App Store worden gedownload (onder de naam ‘Breindebaas’) met toegangscode 0298. Om de app te kunnen downloaden is minimaal iOs versie 8 of Android versie 4.3 nodig.