Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Blog > Weekendbelevenissen
terug

Weekendbelevenissen

16 maart 2017

We zitten al in week 3, maar Rosan deelt nog even haar ervaringen van het eerste weekend. 

Week 1 zonder alcohol zit erop! Maar eerlijk gezegd heb ik het mezelf in het eerste weekend niet heel moeilijk gemaakt. 

Vrijdag
Vrijdagavond ging ik eten bij mijn ouders en de eerste paar afleveringen van het nieuwe seizoen van Homeland kijken. Een wijntje/biertje bij het eten miste ik wel een beetje, maar mijn vader had Radler 0.0% gekocht, dus dat was een prima alternatief.
Het nieuwe seizoen van Homeland vond ik gaaf. Ook al was dat niet heel erg aan mij te merken. Vlak voor het spannendste stuk viel ik in slaap. Maar goed dat ik geen alcohol had gedronken, anders had ik de rest misschien ook nog gemist.

Zaterdag
Zaterdag was zo’n dag waarop ik geen afspraken had staan en ’s avonds was ik alleen thuis. En als ik alleen thuis ben, dan drink ik eigenlijk nooit alcohol. Geen verleiding, makkie dus.

Zondag
Zondag stelde ik mijn vriendinnen voor om een high tea te doen. Dat was super gezellig, maar je begrijpt wel dat de behoefte aan alcohol erg laag is. We hebben wat gekletst en gelachen om de verhalen over carnaval (de een wist dit niet meer en de ander wist dat niet meer…) en de avonturen van een vriendin van mij die een opleiding volgt op de politieacademie. Ze moest een aanhouding doen, maar voordat dat lukte, worstelen met een man. Fijn dat hier beeldmateriaal van was. Je zag waar haar handen allemaal naartoe gingen, hoe haar hoofd op spannende plekken kwam en hoe ze achter hem stond op haar knieën toen hij op zijn knieën zat met zijn hoofd naar de grond. Het was hilarisch! 

Twee andere vriendinnen van mij doen ook mee met IkPas. De een had totaal geen moeite en de ander kwam toch wel wat in de verleiding. Na de sport drinkt zij met de meiden altijd een wijntje na de tijd. Dit keer niet, ze was de enige die fris bestelde. Ze werd wel een beetje geplaagd hier en daar, maar heeft het toch volgehouden. Toen ze op visite was merkte ze dat ze veel minder zin had in de hapjes nu ze geen alcohol nuttigde. Groot voordeel voor een vrouw, haha! Helaas had ik dit laatste niet. Ach, verbeterpuntjes moet je houden…

De rest van de zondag nog gezellig met Guus op de bank. Lekker degelijk he?! Vieren dat hij weer terug was van een weekendje Amsterdam. Maar dan wel met een glaasje cassis!

Rosan Bouwhuis is preventiewerker bij Tactus Verslavingszorg. Ze zal deze maand regelmatig schrijven over haar ervaringen met IkPas.nl

Deel dit bericht:


Reacties

Nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie