Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Blog > Gabbertje
terug

Gabbertje

07 maart 2017

Negen maanden en een paar uitglijders verder ben je nog steeds abstinent. Van het gabbertje dat je 15 jaar geleden was is intussen niet veel meer over. Dagelijks gebruikte je speed, of pep zoals je dat noemt. Je werkte wat en je dealde wat. Twee jaar geleden nam je het besluit dat het genoeg is geweest. Het roer moest om. Je bent de liefde van je leven achterna gereisd. Je dacht dat dit de oplossing zou zijn, maar hier begon het pas. 

Op een kamer in een nieuwe stad probeer je het speedgebruik achter je te laten en voor je nieuwe vriendin te gaan. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het lukt je de pep achter je te laten, maar de alcohol lacht je steeds vaker toe. Wat begon met twee blikken eindigt in veel ruzie met je vriendin. 

Meerder keren heb je geprobeerd om ambulant te stoppen; een behandeling te volgen. Opnieuw afspraken maken met je vriendin over zakgeld en aantallen bier. Het hielp niet genoeg om echt te stoppen. We hebben in deze periode veel gesproken over de voordelen van  een opname, maar de motivatie is niet groot genoeg. 

Na de zoveelste terugval in speedgebruik , stelt je vriendin een grens, gesterkt door het naastenweekend dat ze bij Intact heeft bijgewoond. Ze wil dat je je laat opnemen, anders stopt ze ermee. Om dit kracht bij te zetten zet ze je op straat...

De eerste kliniek bleek geen match; een andere kliniek, wat verder weg van je huidige woonplek, bleek een schot in de roos. Na de behandeling ben je gestart met refusal, voor jou een stok achter de deur om niet meer te drinken. We zijn nu negen maanden verder. Je raakt gewend aan de dagelijkse sleur, je bloeit op bij de structuur en regelmaat die je eerder zo vervloekte. Het is genieten, zoveel tijd met je vriendin door te brengen en zo gelukkig te zijn. Nieuwe dingen maken je nog onzeker en sommige risico’s vermijd je liever op dit moment. Dat is iets waar we de komende maanden  aan gaan werken.

Jipke Nab is maatschappelijk werker bij Tactus
Jipke

Deel dit bericht:


Reacties

Nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie